Piața jocurilor de noroc se apropie de temperatura de fierbere, care ar urma să fie atinsă luni sau marți, când la ONJN este programată o ședință importantă pentru viitorul industriei.

Comitetul de Supraveghere al ONJN ar urma să se strângă, la începutul săptămânii viitoare, într-o ședință extraordinară.

Obiectivul este acela de a desface în patru firul procesele verbale întocmite de inspectori după ziua de 28 aprilie, data intării în vigoare a legii Simonis.

Mulți operatori au fost prinși funcționând în afara legii, iar singura pedeapsă prevăzută este revocarea licenței, nu există o altă portită de scăpare.

Zegrean își freacă mâinile

Dacă se vor dicta revocările de licență pentru nesocotirea legii păcănelelor, societățile vizate sunt pregătite să acționeze Oficiul în contencios administrativ, așa cum au procedat cazinourile Marriott și Platinum, pentru a putea funcționa o vreme la relanti.

Pe durata în care pot funcționa târâș-grăpiș, firmele vor demara procedurile pentru a invoca neconstituționalitatea legii, demers pentru care l-au antamat pe Augustin Zegrean, fostul președinte CCR, în prezent avocat la Bistrița.

Firma de avocatură condusă de Zegrean a început să primească drafturi ale contractelor de reprezentare, urmând ca Zegrean să le semneze după ce ONJN va aplica prima sancțiune pe legea Simonis.

Fără revocare, Zegrean nu are ce contesta, așa că ziua în care se vor dicta sancțiunile trebuie să le găsească pe firme pregătite să facă următorul pas. 

Cum au aflat inspectorii ce localități cad sub incidența legii

Legea lui Alfred Simonis are probleme de raportare, așa cum scris Playresponsibly. Sunt localități în care diferă valorile furnizate de INS și de primăriile locale, variind în plus sau în minus față de cifra 15.000.

Câteva exemple sunt Negrești-Oaș (14.616 versus 16.388), Breaza (14.800 versus 15.196) și Vatra Dornei (12.578 versus 16.520).

Când au mers în control în zonele respective, inspectorii ONJN susțineau că au făcut-o abia după ce au primit de la INS date oficiale cu populația localității respective.

Asta deși legea lui Simonis impune ca adeverința depusă de firme la dosarul de autorizare să conțină informații oficiale doar de la Primărie.