După lucrătura, ca o pânză de păianjen, făcută de Silviu Pocora, pentru a-i lua atribuțiile de la Direcția Generală de Supraveghere și Control lui Tudor Simota, iar direcția a lucrat aproape un an fără conducere, ei, iată, s-a găsit și omul pentru această funcție.

Se numește Sandu Costea și până acum câteva (vreo 3-4) săptămâni ocupă funcția de vicepreședinte în cadrul ANAF-ului. Era vehiculat ca posibil înlocuitor al lui Pocora pe postul de vicepreședinte.

Noul director general nu este străin de ONJN. A venit în instituție pe postul de inspector în cadrul aceleiași Direcții Generale de Supraveghere și Control, fiind, pe toată perioada de activitate în ONJN, subalternul celui pe care îl înlocuiește acum: Tudor Simota.

Modificarea încă nu a fost operată pe site-ul ONJN

conducereonjn.jpg
conducereonjn.jpg


Considerat ca om de încredere al fostului său șef și promovat de acesta, Sandu Costea revine în instituție spulberând visul de mărire al lui Rovența, dar și calculele de păianjen ale actualului vicepreședinte. Comentariile despre Sandu Costea îl caracterizează ca pe un om onest și educat, cu o zonă de respect pentru fostul său șef.

Întrebat de către redacție dacă are vreun comentariu de făcut la această mutare, Tudor Simota ne-a declarat: „Auzisem niște zvonuri că domnul Sandu Costea ar veni ca Director General al Direcției Generale de Monitorizare în locul domnului Sebastian Ionescu. Nu am ce comenta în momentul de față. Eu luni (n.r. - azi) sunt la Comisia de Disciplină”.

N.R. Este posibil ca Direcția Generală de Supraveghere și Control să fzioneze cu Direcția Generală de Monitorizare, un proiect pus la cale de fostul președinte interimar, Silviu Pocora, pentru a-i lua prerogativele aceluiași Simota.

Sandu Costea îl găsește pe Tudor Simota ca director general, fără sarcini, cu salariu de director general și post de inspector și cu lovituri repetate în activitatea sa, dar și în imensul său orgoliu.