Comitetul de Supraveghe al Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc ar fi trebuit să decidă, în ședința de ieri, dacă oferă sau amână acordarea licenței de tip clasa 2 firmei craiovene de metrologie RMC Slot Conformity SRL, sora mai mică a REGIO (RMC – REGIO Metro Cert) – companie care n-ar mai avea dreptul să funcționeze, adică să facă verificări la păcănele, de la 1 iulie.

Motivând că are alte lucruri mai importante de discutat și de analizat, conducerea ONJN n-a trecut subiectul pe ordinea de zi a ședinței de ieri, amânând speranțele oltenilor pentru 13 aprilie (comisia se întrunește din două în două săptămâni).

Conducerea Oficiului susține că are de lămurit alte aspecte, înainte de a se pronunța pe dosar. Silviu Pocora și-a luat angajamentul să trimită o adresă către RENAR, pentru a lămuri faptul că RMC Slot Company a primit acreditare pe o schemă tehnică experimentală.

În mod normal, RENAR nu ar fi trebuit să ofere acreditarea firmei oltene, dacă nu ar fi avut OK-ul Oficiului, însă de la instituția cu sediul pe Calea Victoriei nu s-a obosit nimeni să ofere lămuriri (AICI, pe larg despre caz). Așa că a decis să ofere acreditare neținând cont de părerea ONJN-ului.

În speranța că vor primi licența pe 30 martie și vor începe activitatea propriu-zisă de pe 1 aprilie, cei din Craiova au plătit inclusiv taxa de licență, ceva în jurul sumei de 7.800 de euro. Asta deși nu sunt siguri că vor primi actului la care râvnesc.

Plata taxei nu este o condiție pentru licențiere, ci devine obligativitate abia după primirea hârtiei. Oltenii au preferat să achite suma înainte tocmai pentru a arăta bună-credință și solvabilitate.

Oltenii sunt siguri că ONJN nu dorește intenționat să le acorde licența, pentru a ajuta compania americană BMM, care ar rămâne singură, din vară, pe o piață de 6 milioane de euro.

RMC Slot Conformity SRL este însă pregătită să moară cu Pocora de gât și să-i facă plângere penală, dacă va continua să nu muncească, întârziindu-le acordarea licenței.