Vestea plecării Liliei Marin de la ONJN l-a agitat peste măsură pe șeful instituției, Mihail Pocora, care o consideră pe directoarea generală de la Direcția de Management o profesionistă de care are mare nevoie. Motiv pentru care a încins liniile telefonice cu Guvernul, acolo unde Lilia Marin dorește să se transfere.

Dar mai este un motiv pentru care Pocora face eforturi disperate să rămână Lilia Marin la ONJN. Funcționar public, Marin este importantă pentru Pocora și prin prisma poziției influente pe care o deține la Agenția Națională de Integritate (ANI), unde este membru în Consiliul Național de Integritate. Astfel, Pocora se păzește de un eventual control „necontrolat” din partea uneia dintre instituțiile de forță ale statului.

Directoarea Marin doar ce a revenit dintr-o deplasare în scop profesional efectuată la Oslo, unde a participat la un eveniment având ca temă dependența de jocuri de noroc. Ea este în conflict deschis, spun surse ONJN, cu Mihaela Boțilă (Petre), șefa Serviciului Promovare Joc Responsabil, care nu ar fi fost de acord cu deplasarea Liliei în Norvegia.

Boțilă nu se înțelege deloc cu Lilia Marin, al cărei obiectiv principal declarat este să reorganizeze serviciul Joc Responsabil, având dorința ascunsă să scape de Mihaela Boțilă, una dintre cel mai bine pregătite persoane din institutie.

Între timp, Pocora își vede liniștit de treabă: a organizat concurs pentru a-i face loc în ONJN lui Octavian Giura (naș de botez al copilului lui Alin Teodor și apropiat al senatorului Liviu Voiculescu).