Playresponsibly informa, într-un articol postat pe site pe 25 martie, că un spațiu comercial aflat în Sectorul 1 al Bucureștiului, din zona Piața Chibrit, a fost abandonat, după ce înainte a fost ocupat de operatorul austriac de jocuri de noroc Novomatic.

Locația respectivă a fost eliberată peste noapte, deși fusese închiriată pe mai mulți ani și destinată pentru a putea funcționa ca sală de jocuri marca Admiral, brand Novomatic.

Spațiul aflat la parterul unor blocuri de locuințe, întins pe o suprafață de 140 de metri pătrați și care se închiriază cu suma de 3.500 de euro pe lună, nu a fost ocupat încă de niciun alt chiriaș, deși mușterii sunt așteptați ca pâinea caldă.

Este un semn că Novomatic l-a „înfundat” pe proprietar prin plecarea intempestivă. Zilele se scurg, iar locația stă neocupată, fără să producă bani, iar disperarea devine evidentă la adresa de pe Calea Griviței numărul 397.

Cum îți poți da lesne seama despre asta? Acum, în loc de un singur anunț cu numărul de telefon pentru închiriere, așa cum era în luna martie, în geam se pot zări două afișe! Să se vadă mai bine din stradă, iar lumea să dea năvală!

„Închid 15 locații în toată țara”

Redacția a apelat ieri numărul din geam, care era altul decât cel disponibil pe 25 martie (atunci, acesta era 0721.202.948, schimbat acum cu 0722.403.349) pentru a lua pulsul imobiliar.

Așa am aflat că Admiral n-a plecat „la termen”, adică în momentul încheierii înțelegerii, ci a fost constrânsă să-și strângă aparatele de dificultăți financiare pe care le are piața jocurilor de noroc, nevoită să se contracteze.

„Se semnează un contract valabil pe 5 ani. Dar, dacă plecați după un an, să zicem, pentru că afacerea dumneavoastră dă faliment în locația aceasta, nu sunteți obligat să plătiți restul de 4 ani de contract.

În schimb, pierdeți garanția de două luni (n.r. - 7.000 de euro). Admiral a plecat făcând plata la zi, dar înainte de scadența contractului.

Ziceau că închid 15 locații în toată țara”, ne informează, benevol, un domn care se prezintă la telefon drept proprietarul locației (în precedenta discuție, purtată cu o voce feminină, ni s-a transmis că se ocupă o agenție imobiliară).

Adrian Georgescu, șeful Novomatic - România, refuză constant dialogul transparent cu redacția noastră, astfel că nu putem confirma sau infirma afirmația domnului, anume că gigantul austriac își restrânge activitatea prin închiderea mai multor săli de jocuri.

Îi vom consemna însă negreșit opinia celui căruia austriacul Johann Graf, al 313-lea miliardar al lumii din domeniul jocurilor de noroc, i-a lăsat pe mână afacerea Novomatic de la noi, atunci când va dori să ne-o comunice.