În urmă cu puțin timp, Dragoș Buriu, acționar al casei de pariuri Winner și manager al diviziei de online din acest grup, a decis să facă un pas în lateral.

Dragoș Buriu s-a retras, din proprie inițiativă și de comun acord cu ceilalți acționari, după ce a implementat și manageriat divizia de online.

Dragoș Buriu rămâne în continuare acționar al grupului Winner, dar ca manager se va dedica exclusiv unei firme care produce software: Newton. Societatea respectivă a fost înființată în urmă cu aproape 20 de ani de același Dragoș Buriu.

Conform estimărilor sale, în România, circa un milion de persoane rulează 4 miliarde de euro prin jocurile de noroc, afirmă Dragoş Buriu, CEO şi fondator al Newton, un grup de tehnologie care dezvoltă şi distribuie produse software, unele destinate și pieţei jocurilor de noroc.

„Cred că avem o piaţă extrem de bine implementată şi controlată. Orice număr vă dau este pură intuiţie. Nu am date statistice la nivel de jucători, dar eu cred că sunt peste un milion de persoane.

La noi se rulează un miliard de euro, iar în retail rulează încă un miliard de euro. Sunt două miliarde rulaţi, însemnând şi bani băgaţi şi bani scoşi, şi probabil că în online sunt încă pe atât, deci 4 miliarde de euro se rulează în România din gambling.

Dar trebuie reţinut faptul că  aceşti bani nu rămân la operator“, declara Dragoş Buriu, în cadrul emisiunii de business ZF Live, la mijlocul lunii iunie a acestui an.