Ca parte al unui război intern care se derulează la Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc (ONJN), fiecare tabără caută să asmută autoritățile pe rivali, în speranța că se va găsi ceva compromițător în acte, iar vinovații vor fi scoși din joc sau chiar vor intra la închisoare.

Numele lui Sorin Constantinescu a fost legat de compania Net Bet, una dintre firmele care fac obiectul unei verificări din partea Corpului de Control al Ministerului de Finanțe în legătură cu modalitatea în care au fost acordate licențele de funcționare.

Organizator de turnee de poker, dar și specialist pe o piață de sute de milioane de euro, Constantinescu spune că face consultață și pentru o altă firmă vizată pentru modul în care i s-a acordat licența, Wind GG International.

„Există comitetul acela de la ONJN care aprobă licențele, care este compus din cei de la Spălarea banilor, din cei de la Guvern, de la nu-știu-ce instituție. Nimeni n-a băgat vreun dosar nașpa, cu acte lipsă sau care nu sunt în regulă confirm legii, de când există ONJN-ul, din 2015. Asta pot spune sigur.

A, că se mai băteau apropouri la firmele mai vulnerabile, despre care se știa că nu au în spate politicieni, asta e altceva. Li se cereau acte naște, ca să mai dea o șpagă. Dar nimeni n-a intrat cu acte false acolo, ca să ia licența de funcționare.

Doar că au fost amânați unii cu luarea licenței: o lună, două, trei, ca să mai dea o șpagă. N-a intrat dosarul luna asta, poate intră luna viitoare. Omul plătea chirie în acest timp și era presat să primească licența, ca să poată avea încasări. Asta era toată șmecheria care s-a făcut. Dar nu că a dat cineva șpagă pentru că avea acte lipsă la dosar. Alea rămân acolo și după 5 ani, și după 10 ani.

Eu le fac consultață tuturor. Și la GG poker, și la Net Bet. GG Poker are toată piața din Asia. E firmă de zeci, de sute de miliarde de dolari, nu se pune problema să nu respecte legea, să vină la licență fără actele în regulă. Au avocați, miliarde de dolari. De găsit în neregulă n-au ce să găseasă, dau în scris”, a precizat astăzi Constantinescu.