Litigiile deschise la tribunal de firmele de păcănele pedepsite cu revocarea licenței de funcționare ca urmare a aplicării legii păcănelelor împotriva Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc (ONJN) se apropie de următoarea etapă.
După ce au contestat în contencios administrativ procesele verbale întocmite de inspectori, în baza cărora Comitetul de Supraveghere al ONJN a dictat pedepse cu revocarea licențelor, câștigând pe linie la instanțele din toată țara, companiile vor avea de trecut un alt test, cu un grad sporit de dificultate.
Gaftone, victorie în contencios administrativ
Lăsate să funcționeze până la pronunțarea instanțelor de fond, societățile se așteptau să vadă astăzi lovitura decisivă aplicată Oficiului, la un proces pe fond programat la Galați.
O victorie le-ar fi permis să își urmeze în liniște calea, fără ca legea să le poată influența în vreun fel activitatea.
După ce, pe 4 iulie, a triumfat în contencios administrativ și a obținut dreptul de a menține firma deschisă, sfidând decizia de revocare a licenței pe care a dictat-o Comitetul, Nigicoco SRL ar fi trebuit să aibă astăzi termen la instanța de fond.
Firma de avocatură care a obținut primul succes se numește Zegrean, Gaftone & Asociații și aparține fostului șef al CCR, Augustin Zegrean.
În instanță, societatea din Adjud a fost reprezentată de avocatul George Gaftone, care avea termen la Galați cu Nigicoco, la Curtea de Apel.
Decizia ar fi trebuit să fie redactată și publicată în cursul zilei de astăzi, după ora 10.00, pe portalul instanțelor, pentru a putea fi citită AICI.
La ora 13.00, când a fost publicat acest articol, nu existau informații actualizate despre dosar.
Procesul pe fond începe cu o amânare
Redacția a aflat că firma lui Zegrean a apelat la un tertip, pentru a câștiga timp și a ocoli aplicarea imediată a legii, în caz că ar fi pierdut procesul.
Ca să prelungească actuala stare de fapt, în care firma poate activa în tihnă, avocatul a făcut cerere de schimbare a termenului de judecată.
Astfel, în loc de 9 iulie, adică astăzi, și având înainte vacanța judecătorească, instanța a decis, la cerere, o dată extrem de convenabilă pentru Nigicoco: 4 septembrie.
Până atunci, firma din Adjud poate face liniștită bani peste vară, dând cu flit legii lui Alfred Simonis.
Societatea de avocatură a lui Zegrean nu dorește să confirme tarifele vehiculate pe piață. S-a vorbit la început de un onorariu de 4.000 de euro pentru fiecare firmă, pe când se discuta despre un proces colectiv.
La acel moment, se anunțau mai multe firme pedepsite pentru nerespectarea prevederii legii privind limita de 15.000 de locuitori. Până la urmă, doar 12 au fost ghinioniste.
Apoi, anumite companii au declarat redacției, sub protecția anonimatului, că suma cerută pentru tot procesul ar fi fost de 30.000 de euro de căciulă. Zegrean, Gaftone și Asociații refuză să comenteze.