Cel de-al treilea episod al „serialului Metron” este dedicat firmei propriu-zise. Metron, compania supusă sancțiunilor ONJN pentru neîndeplinirea îndatoririlor cu suspendarea licenței/activității și cu amendă, este acuzată de către rivalii din domeniu de câteva legături periculoase.

Metron îi aparține omului de afaceri Lili Temelie, însă „executivul” este asigurat de directorul Cătălin Popescu, despre care piața jocurilor de noroc reține că este rudă cu Sandu Ghețu, patronul Get's Bet, companie unui fond de investiții din Cehia.

Posesor a câtorva sute, chiar mii, de aparate slot machine, Popescu s-ar fi „mufat” la compania lui Temelie, în condițiile în care serviciul de metrologie este unul obligatoriu. De aici, discuțiile și dubiile care curg gârlă.

Contactat telefonic, Cătălin Popescu a amânat un punct de vedere pentru săptămâna viitoare, reacționând cu un „nu, Doamne ferește” la informația că ar deține 2.000 de aparate slot machine puse în slujba Metron. Despre informația că este nepotul lui Sandu Ghețu, a menționat că sunt „informații confidențiale”.

Cum se apără Ghețu

Sandu Ghețu s-a apărat într-un comunicat trimis redacției: „Între domnul Ghețu Sandu, în calitate de administrator al societății Club King SRL, și domnul Cătălin Popescu, nu există grad de rudenie. Prin grad de rudenie, înțelegem să includen atât rudenia în linie dreaptă, cât și rudenia în linie colaterală.

Cu privire la presupusa legătură dintre domnul Ghețu și domnul Popescu, menționăm că domnul Cătălin Popescu a fost angajatul societății Club King SRL în perioada octombrie 2018 – februarie 2020, având funcția de manager de zonă. Referitor la compania Metron, învederăm că sociatate și/sau admnistratorul nu dețin informații cu privire la situația internă a acesteia. A fortiori, menționăm că nu există nicio legătură între domnul Ghețu Sandu și Metron”.

Metron se apără, pe surse, menționând că este vânată de firma americană de metrologie BMM pe motiv că are timpi de intervenție mai reduși și este mai promptă în intervenții. Metron promite, pentru săptămâna viitoare, dezvăluiri despre complicitatea ONJN-BMM.