SC CEMAR Bet SRL, firma din Cehia care a preluat pachetul majoritar la Get's Bet și la Club King - branduri dezvoltate de afaceristul Sandu Ghețu, este citată de inspectori ONJN și va fi judecată la ședința de astăzi a Comitetului de Supraveghere.

Cea mai recent infracțiune comisă de consorțiul ceh girat de Sandu Ghețu a fost înregistrată în Fetești, Ialomița, și nu este vreo noutate, deși este extrem de gravă: minor surprins în agenție, pe 29 septembrie anul acesta.

De această dată, legăturile periculoase sunt la nivel de francizat, susțin sursele noastre, compania cu care sunt „combinați” Ghețu și grupul din Cehia, fără să mai punem la socoteală amenda încasată, de 25.000 de lei (achitată deja pe 1 noiembrie, după cum precizează inspectorii).

La Fetești, CEMAR face afaceri cu firma SC Mario Star SRL. Este vorba despre o companie care îl are la comandă, din umbră, pe un anume Mario Octav Tapangea, personaj care, la finalul anului 2020, era condamnat pentru o altă infracțiune, pedepsită de legea penală: deținere de droguri de mare risc.

cemar1
cemar1

Playresponsibly le-a trimis celor de la CEMAR, pe două adrese oficiale, întrebări despre prezența firmei pe ordinea de zi a ONJN și despre legăturile cu Mario Octav Tapangea. Iată punctul de vedere al companiei:

„Cu privire la situația semnalată subscrisei, vă comunicăm că incidentul aflat pe ordinea de zi Comitetului de Supraveghere al Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc nu are nicio legătură cu persoana fizică M.O.T.

Spre clarificare menționez că societatea CEMARBET SRL desfașoară raporturi contractuale cu societatea MARIO STAR S.R.L., în cadrul căreia domnul M.O.T. nu are nicio calitate.

Este important să subliniem că suntem suprinși de gravitatea acuzațiilor formulate împotriva acestei persoanei fizice, însă este crucial să nu se facă presupuneri greșite sau să se tragă concluzii pripite.

Totodată, menționăm că subscrisa a furnizat deja clarificările necesare în fața autorității de control, respectiv a Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc cu privire la incidentul care ne-a inclus pe ordinea de zi. Orice alte precizări făcute în acest context sunt lipsite de relevanță.

În privința procesului nostru de selecție a colaboratorilor și partenerilor, precizăm că respectăm procedurile standard, inclusiv verificarea portalului instanțelor just.ro și a platformei risco.ro. În cazul specific al societății MARIO STAR S.R.L., menționăm că aceasta nu este implicată în niciun litigiu de natură penală, conform informațiilor disponibile pe portalul just.ro.

În cazul în care vor exista dezvoltări sau informații suplimentare în ceea ce privește această situație, ne angajăm să vă ținem la curent și să vă oferim transparența necesară pentru a vă forma propriile opinii informate”.