Lovitura pe sub masă pe care Silviu Pocora, președinte al ONJN, era pregătit s-o aplice cu mâna Comitetului de Supraveghere n-a avut loc. Încă

Ședința Comitetului, convocată pentru joi, în procedură de urgență, nu s-a ținut. Din cei 9 membri, 3 au lipsit (doi nemotivat și unul motivat), astfel că n-a existat cvorum.

Pocora spera să adune în procedură extraordinară Comitetul, pentru a revoca licențele a două firme de metrologie, Regio Metro Cert și Metron Serv, ambele cu capital românesc.
Planurile pe repede înainte ale lui „Il Interimare” au fost spulberate, momentan, de presiunile venite din mai multe părți, care i-au blocat demersul.

Se știe că din Comitetul de Supraveghere fac parte oficiali din organisme de forță ale statului.

Conform site-ului insitituției, Comitetul de Supraveghere îi are în componență pe următorii: președintele instituției (post ocupat de Mihail Silviu Pocora), Mihail Silviu Pocora (vicepreședinte cu atribuții de președinte), Daciana Dumitru (Oficiul Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banielor), Iulian Florea Popa (MAI), Raul Petrescu (Ministerul Finanțelor), Ilie-Răzvan Dumitru (Ministerul Transporturilor), Constantin Zorilă și Dragoș Condrea (ambii de la Secretariatul General al Guvernului).