Pe 3 noiembrie, a fost un control la sălile de jocuri de la malul mării. ONJN Constanța și Serviciul de Investigare a Criminalității Economoce au demarat în comun un control în zona Cernavodă - Medgidia, descindere care avea ca scop depistarea jocurilor „la negru” prin identificarea dublurilor la aparatele licențiate.

O clonare a seriei aparatului licențiat face ca sumele încasate să devină „bani negri”. Vedeta sau ghinionista (depinde din ce parte privești) acestui control a fost Oberkapo, o societate din Constanța, care, deși avea licența de exploatare revocată de Comitetul de Supraveghere din data de 13.10.2022, a fost găsită cu 12 aparate slot-machine Clasa A, pe care le avea funcționale în Cernavodă, zona Ciuperca.

De apreciat spiritul de gospodar al administratorului și asociat unic, Antemir Adrian (foto mare), care a „evaporat” 8 dintre cele 12 aparate spre locații mai calde. Pentru că Oberkapo, deși are doar 4 angajați, și-a deschis 30 de puncte de lucru funcționale în județele Constanța, Tulcea, Călărași, Ialomiţa și Dâmbovița. Compania are autorizate 75 de aparate, Clasa A 63 posturi + 12 Posturi Clasa B, autorizate, adică minimum pentru care se acordă licența.

S-a pierdut urma banilor

În urma controlului care i-a găsit funcționând, deși aveau licența revocată, ONJN Constanța a decis sigilarea aparatelor și s-a întocmit dosar penal de către SICE, pentru infracțiunea de exploatare a jocurilor de noroc fără licența, adică „la negru”. De remarcat că nimeni nu știe unde sunt banii rezultați din exploatarea celor 75 aparate în perioada 13.10-03.11.2022.

Oberkapo a depus contestație pentru anularea deciziei la sediul central al ONJN, prin administratorul Antemir Adrian, însoțit de unul dintre avocații arondați jocurilor de noroc. Pe ordinea de zi nu apare această solicitare, dar poate la diverse, pe ușa din dos… haideți, domnul Silviu, că se poate!

oke1.jpg
oke1.jpg

oke3.jpg
oke3.jpg

oke4
oke4

oke5
oke5

oke6
oke6

oke7
oke7

În următoarea perioadă, săptămânal, Playresponsibly va prezenta o duzină de operatori care folosesc sistemul de clonare, cu o serie autorizată care se plimbă pe mai multe aparate.

Următorul articol va dezvălui „povestea de foc’’ a aparatelor slot-machine deținute de societatea SC Baghera Games, a cărei narațiune începe în aceeași locație, în același oraș.