Contact
Network Advertising & Media SRL

Bdul. Iancu de Hunedoara, Nr. 25, Sector 1
București, România

Poliția a anunțat ieri reținerea a patru angajați Kindergroup care făceau statistici și cote pentru operatorul de pariuri sportive online Unibet, în urma a șase percheziții fiind acuzați de fraude informatice și încălcarea legii jocurilor de noroc.

La ONJN, instituția cu rol de reglementare și de control pe piața jocurilor de noroc, nu se știa nimic despre acțiunea autorităților, dar, în schimb, au fost convocați de urgență toți juriștii din țară.

Nu pentru a dezbate problema identificată de Poliție, una care ar fi trebuit să dea automat alarma la ONJN, sau pentru a soluționa problemele grave ale instituției, una în care se perpetuează de câteva luni interimatul la nivel conducerii, motiv pentru șefi să nu facă mai nimic, ci pentru a dezbate subiecte de budoar.

Doi directori, boicotați

Mai exact, a fost vorba despre o răzbunare internă. Angajaților de la Juridic li s-a interzis imperativ, în defavoarea bunului mers al instituției, orice fel de interacțiune cu Tudor Simota și cu Sebastian Ionescu, doi foști conducători ai ONJN.

Ambii se află acum pe funcții de director în două direcții ale instituției (Direcția Generală de Supraveghere și Control, respectiv Direcţia Generală de Informatizare şi Monitorizare Jocuri de Noroc), dar au intrat în dizgrația conducerii, având diferite litigii de muncă.

Directivele au fost trasate de către președintele interimar Mihail Pocora, cu intonație și cu gestică demne de un administrator de SRL. Din păcate pentru instituție, se omite faptul că Departamentul Juridic, coordonat de Simota, a câștigat multe procese, aducând la Buget sume de bani însemnate, cel mai cunoscut fiind litigiul cu cei de la Bet365, de pe urma căruia Stat s-a îmbogățit cu 30 de milioane de euro.

După lecția impusă de conducere, în deplina tăcere, consilierii juridici au plecat către Serviciile Teritoriale, confuzi față de viitoarele prestații ale șefului instituției. Cazul de la Unibet a rămas în seama Poliției Economice și a Parchetului, fără a-și face loc pe ordinea de zi a președintelui Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc.