O hotărâre a procurorului general al statului New York (USA) interzice fotbalul fantastic cu premii în bani. „Este o formă de joc de noroc”, sună motivarea. Fantasy Football este deja interzis în alte 5 state americane.

Fotbalul fantastic a fost declarat ilegal în New York, decizie luată de Eric Schneiderman, procurorul general al statului New York. Potrivit sentinței, sporturile fantastice precum fotbalul fantastic, baschetul fantastic sau baseballul fantastic sunt o formă de jocuri de noroc ilegale în acest stat.

Nu toate jocurile fantasy sunt „ilegale”, ci doar o anumită componentă, cea care prevede înregistrarea la turnee plătite, dueluri împotriva altor jucători și premii în bani pentru câștigător. Partide cu rezultate și plăți imediate ar intra, conform procurorului general din New York, în categoria jocurilor de noroc și, prin urmare, ar fi interzise de stat.

Potrivit lui Schneiderman, există riscul de jocuri de noroc asociate cu jocurile online și în special cu jocurile fantasy. În replică, unii operatori importanți din sector au anunțat deja o bătălie juridică pe această temă.

Nu este prima dată când jocurile fantasy de acest tip sunt interzise. În ​​Arizona, Iowa, Louisiana, Montana și Washington sunt deja scoase în afara legii de ceva vreme.

Ce este fotbalul fantastic și cum se joacă

Este un joc fantastic bazat pe echipe și jucători implicați într-o competiție. Poți alege o formație și selecta o echipă formată dintr-un număr de jucători.

Managerii de fotbal fantastic/fantezie au la dispoziție un buget. Punctele se acordă în funcție de goluri, pase decisive etc. Fotbalul fantezie se poate juca accesând inclusiv site-uri oficiale.

Există premii de câștigat în fiecare zi de meci, precum și premii globale pentru cele mai bune echipe și tombole la care participă fiecare jucător.