Uzura celor două branduri ale FEG, Fortuna și Casa Pariurilor, continuă ca picătura chinezească. Ceea ce părea un fel de revigorare corporatisă, instalarea polonezului Konrad Komarczuk în funcția de CEO România, acum pare un bamk noir, o oiște în gard sau un fel de na-ți-o strâmbă, că ți-am dres-o, așa cum spunea marele Ion Creangă.

După ce a scăpat scăpat de vreo 30 de angajați, în frunte marele director al retailului - Ioniță, un fel Ali Baba și cei 40 de hoți, Conetabilul Komarczuk, în loc să promoveze din interiorul organizației un nou head of retail, acesta a transferat un desant polonez, ca să-l ajute.

În acest moment, șeful retailului este Julia, o superbă domnișoară, care vine de la online. Oricum, piața poloneză de retail este diferită de cea românească. Agențiile poloneze nu au slot-machines, ci doar pariuri, iar în România, păcănelele sunt o parte integrată și importantă a locațiilor de pariuri sportive.

Astfel, odată cu instalarea frumoasei Julia, două valuri de nemulțumire colectivă au trecut precum crivățul prin FEG România. Prima forfotă s-a produs odată cu numirea ca Head of Retail a unei persoane din exterior.

Directorii zonali, regionali, până la cei locali l-au dorit în această funcție pe managerul pentru regiunea Sud-Vest, Sedat Calcuz. Un cetățean turc, care este de peste cinci ani în această poziție, cu cele mai bune rezultate în retail, dar și o vastă experiență în gambling.

Cu toate acestea, Conetabilul Konrad Komarczuk a preferat-o pe conaționala sa. Un fel de Contesa Walewska versus Turcu' Plătește.

Nemulțumirea creată cu numirea directorului de retail a generat în mod organic pe cea de a doua, care dacă nu-i găsim o cheie ironică, atunci este de-a dreptul absurdă.

La prelungirea contractelor de închiriere sau la semnarea unuia nou, și-au făcut apariția două clauze, fiecare în valoare de 20.000 euro. Așadar, prima clauză se aplică atunci când proprietarului îi vine chef să vândă băuturi alcoolice în agenția de pariuri.

Iar cea de a doua. ca să nu parieze la locația închiriată la vreuna din casele de pariuri din grupul FEG, direct sau prin interpuși. Nu-i așa că este prea tare informația pentru a o altera cu vreun coment?

Le urăm succes Conetabilului Konrad Komarczuk și Contesei Walewska Julia pentru că, orice ar face pe viitor, este de un sublim absolut. Deja am cumpărat popcorn.