Comitetul de Supraveghere al ONJN, adunat în ziua de luni - 15 aprilie, a judecat neregulile găsite la operatorul de jocuri de noroc Nova Games SRL.

Verificarea inspectorilor Oficiului a fost efectuată pe 4 martie 2024, la o agenție din Slatina, pe Bulevardul A.I. Cuza.

La controlul celor 16 păcănele, la 5 dintre ele, mărcile aplicate pe cutiile „Contori” ale aparatelor erau dezlipite. În plus, la unul dintre acestea - și marca de verificare metrologică aplicată pe cutia „CPU” era desfăcută.

Nova Games SRL a primit o amendă de 25.000 de lei pentru încălcarea legii, achitând jumătate din minimum amenzii, adică 12.500 de lei, pe 14 martie, la o unitate Libra Bank, scriu inspectorii în notă.

Nova Games lucrează relativ curat în piața jocurilor de noroc, având 3 sancțiuni în decurs de 54 de controale. Până la această amendă, acumulase o sumă de plată de 20.000 de lei.

Cu sediul în Neamț, Nova Games îl are administrator pe Constantin Giani M. Corduneanu, cu un mandat început în octombrie 2012.

Numele Corduneanu provoacă fiori în România.

novabun
novabun

Costel avea probleme cu inima și s-a prăpădit la vârsta de 54 de ani

Redacția s-a interesat și a primit la schimb informația că administratorul firmei Nova Games nu este rudă cu Costel Corduneanu, şeful clanului Corduneanu şi unul dintre cei mai cunoscuţi interlopi români, care a murit luni, la vârsta de 54 de ani.

„Este o coincidență de nume. Corduneanu este un nume comun în zona Moldovei. Nu sunt rude, nu se cunoșteau. Am pierdut multe spații comerciale, atunci când doream să le închiriem, din pricina faptului că apărea numele Corduneanu în firmă”, ne spune un angajat al Nova Games.

Costel Corduneanu avea probleme cu inima şi se afla internat de mai multe săptămâni într-un spital din Târgu Mureş, unde a suferit o intervenţie chirurgicală pe cord, scrie fanatik în știrea despre dispariția acestuia.

Constantin Corduneanu a fost un luptător olimpic român de lupte libere care a participat la Jocurile Olimpice de vară din 1992 și la Jocurile Olimpice de vară din 1996.

Născut într-o familie săracă, cu 11 copii, Corduneanu a început să practice luptele libere la Clubul Sportiv Nicolina din orașul său natal, Iași, potrivit paginii de wikipedia.

În timpul carierei active de luptător, el a activat la Steaua București și Dinamo Brașov, unde a fost subofițer.

Potrivit sursei amintite, Corduneanu s-a retras din activitatea de la lupte libere în 2002, dar înainte de asta devenise liderul unei organizații criminale de tip mafiot din Iași.

Nu mai departe de săptămâna trecută, fratele său, Vasile Călin, a ajuns şi el la Spitalul Sf. Spiridon din Iaşi, după ce a suferit un infarct.