Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc îl are la comandă, începând din vara anului trecut, mai exact de pe 20 iunie, pe constănțeanul Mihail-Silviu Pocora, urcat în jilțul de lider după decapitarea fostei conduceri, reclamată cu plângeri la DNA, și după scurtul mandat al lui Tudor Simota, revocat de Nicolae Ciucă după ce tot premierul de atunci îl numise în funcția de președinte, pe 16 iunie. La vremea respectivă, presiunile senatorului PNL Liviu Voiculescu au dat roade.

Plecarea forțată a lui Alin Teodor și perioada tulbure care a urmat l-au propulsat neașteptat pe vicepreședintele Pocora, care a preluat și atribuțiunile de președinte. Guvernul actual a menținut interimatul. Iar sursele Playresponsibly indică faptul că provizoratul va mai continua o vreme.

Executivul nu are de gând să schimbe actuala stare de lucruri până la sfârșitul acestui an, astfel că ONJN nu va avea un șef „plin”. Astfel, Pocora va prinde un mandat de interimar de cel puțin un an și jumătate.

Sursele noastre dezvăluie că senatorul PNL Liviu Voiculescu, indicat în trecut de directorul Tudor Simota ca mare „sforar” la ONJN, visa să-l readucă pe omul său, Alin Teodor. Doar că lui Voiculescu îi alunecă frâiele la filiala Olt, iar pierderea puterii locale coincide cu o slăbire a poziției sale la centru.

Totuși, „soluția Pocora” nu-i displace lui Voiculescu, fiind una intermediară între omul pe care-l dorea și un nume necunoscut. Pentru parlamentar, ultimul lucru ar fi aducerea unui conducător pe care să nu-l poată controla, din afara instituției, eventual prin transfer de la Finanțe.

„Regele” Voiculescu are mari probleme în partid

Președintele PNL Olt, Liviu Voiculescu - poreclit „Regele păcănelelor”, are mari probleme cu șeful partidului său, Nicolae Ciucă, care i-a cerut, la sfârșitul lunii trecute, să plece de la conducerea organizației.

Portalul olt-alert.ro scrie că Voiculescu a încercat să reintre în grațiile președintelui Partidului Național Liberal. Fără succes, însă.

Surse din apropierea senatorului Voiculescu au dezvăluit că, pe 22 august, acesta a intenționat să se înfățișeze în fața șefului său de partid, dar Ciucă a refuzat întâlnirea, spunându-i că îl așteaptă doar cu demisia scrisă.

Voiculescu vorbise cu câțiva colegi din organizație să îl însoțească la București pentru a-l sprijini în demersul său de a-i recâștiga încrederea liderului PNL. Parlamentarul a intenționat chiar să umple cu microbuz cu olteni peneliști, ca să-i ducă în Capitală, în speranța că va fi convingător.

Pentru a-i păstra aproape de el pe cei care îl mai susțin, Voiculescu le spune că, în octombrie, Nicolae Ciucă va fi schimbat de la conducerea partidului și că, astfel, va putea să își păstreze funcția de președinte al PNL Olt.