Grupul Entain, deținătorul brandului Sportingbet - recent închis în România, nu pleacă doar din țara noastră.

Compania britanică, care deține și alte nume cunoscute din domeniul jocurilor de noroc (Bwin, PartyPoker, Ladbrokes, Coral și Gamebookers) se pregătește de o vânzare în masă a produselor sale.

Cea mai recentă informație este că a scos la vânzare Partypoker, pentru care licitează MGM și Draftkings.

Entain pare să fi decis să renunțe la unul dintre activele sale prestigioase și ar exista deja câțiva candidați pentru achiziție, chiar dacă nu sunt ofertanți din domeniul imediat.

Scăderea era evidentă, iar deschiderea și închiderea continuă a secțiunilor și activităților, mai ales în cazul pokerului live, lăsae impresia că, mai devreme sau mai târziu, se va întâmpla ceva.

Compania-mamă a decis să scoată Partypoker la vânzare, scrie portalul Earnings+More, susținut de Steve Ruddock, un cunoscut analist din sectorul jocurilor de noroc.

Brandul a suferit multe modificări de reglementare și de management. În ultimii ani, a făcut cu greu față concurentul său direct, PokerStars. Astfel, în ultimii ani, declinul a fost evident.

Potrivit portalului Earnings+More, nu există un „cumpărător natural” pentru Partypoker. Interesul MGM Resorts International și DraftKings există.

Pentru MGM Resorts International ar avea sens să achiziționeze platforma pe care rulează camera de poker BetMGM Poker, în timp ce pentru DraftKings ar fi încheierea unei achiziții pe care deja încercaseră să o facă în septembrie 2021.

Profit diminuat în Țările de Jos și în Marea Britanie

Agenția de presă Reuters scrie că firma britanică de jocuri de noroc Entain (ENT.L) a angajat consilieri pentru a supraveghea posibila vânzare a mai multor mărci ale sale, a informat joi Financial Times.

Aceste mărci includ BetCity, cu sediul în Olanda, pe care firma de jocuri de noroc o cumpărase anul trecut, a adăugat FT.

Țările de Jos au propus anul trecut un plan pentru limite mai stricte de depozit din al doilea trimestru, decizia care va afecta veniturile și profitul anual ale Entain, a declarat compania la începutul acestei luni.

O ramură locală a Ladbrokes din Australia, Enlabs - cu sediul în Suedia, și CrystalBet - cu sediul în Georgia sunt alte mărci care nu sunt integrate în principala platformă tehnologică a Entain și sunt în curs de a fi eliminate.

Entain, ca și alte companii de jocuri de noroc, a câștigat de pe urma numărului mare de pariuri online în timpul pandemiei, dar reglementările mai rigide de pe principalele sale piețe i-au afectat profitul.

Marea Britanie, cea mai mare piață a companiei de jocuri de noroc, vrea să limiteze miza la sloturi la 5 lire sterline (6,37 USD) și să facă verificări sporite privind accesibilitatea.

Entain se așteaptă ca profitul său de bază să fie afectat cu 40 de milioane de lire sterline în 2024, din cauza măsurilor de reglementare din Regatul Unit și din Țările de Jos.