Fostul mare handbalist Rudi Stănescu are probleme mari cu Fiscul, după ce n-a putut să-și achite la timp datoriile către Stat.

Din 2019, fostul jucător de la HCM Constanța, redenumită HC Dobrogea, are de plătit sume de ordinul sutelor de mii de lei, constând în taxe anuale pentru autorizația de exploatare, precum și taxa de viciu pentru circa 200 de păcănele.

Aparatele funcționează până când vor scoate banii datorați de sportiv Bugetului de Stat.

Disputa dintre Stănescu și Stat va fi tranșată de către Înalta Curte de Casație și Justiție, unde dosarul s-a cuibărit în prezent. Interesant este că litigiul răsare tocmai din teritoriul de acțiune a lui Silviu Pocora, zona Constanța.

Rudi, protejat politic

Stănescu are două case de pariuri, una conectată la Get's Bet (îi aparține, într-un anumit procent, lui Sadu Ghețu), și o companie de slot machine. Ca sportiv la HCM Constanța, Rudi a fost în gașcă cu primarul orașului, Radu Mazăre, și cu Nicușor Constantinescu, fost președinte al Consiliului Județean Constanța. 

Când cel din urmă, care asigura legătura între autorități și echipa de handbal, a intrat la închisoare, firmele lui Stănescu au rămas în aer, nemaiavând protecție. Din gașcă ar fi făcut parte și Pocora, căruia Stănescu i-a cerut păsuire pentru o anumită perioadă.

Pocora l-a iertat timp de 9 luni, după care l-a trimis în control pe inspectorul Tomescu, de la Serviciul Teritorial Sud-Est, ca să-i aplice sancțiunile legale. Prin oraș circulă vorba că Stănescu ar fi fost „prietenos” cu Pocora, dar amiciția s-a stricat după ce fostul portar, acum om de afaceri, a rămas fără protecție politică.

În 2017, „Libertatea” scria că Rudi Stănescu este pe cale să-și vândă firmele.

Rudi a rămas însă prieten cu Bogdan Huțucă, președintele organizației PNL Constanța, iar asta s-ar putea să-i strice ploile la București lui Pocora, aflat în goana disperată după obținerea unui mandat „plin” de președinte la ONJN.

Redacția l-a contactat pe Rudi Stănescu pentru un punct de vedere, dar cel care a apărat poarta naționalei României de 129 de ori a amânat o discuție pentru ziua de astăzi.