După ce au făcut echipă la târgul internațional de la Londra și-au cinat, împreună cu cuplul Ghiță-Petrescu, la un local de lux situat pe malul Tamisei, relația dintre Pocora și Sebi Ionescu pare c-a ajuns la un final imprevizibil.

Ceea ce părea începutul unei prietenii s-a transformat într-un vânt polar.

Cauzele care stau la baza rupturii profesionale dintre cei doi nu au legătură cu viziunea despre modul de lucru al instituției sau vreo proiecție a ONJN pe termen mediu sau scurt. Nu, nimic din toate acestea nu-și are locul între cei doi. În schimb, au apărut două mici amănunte, care văzute cu ochi critic, seamănă cu o funcție de președinte.

Primul motiv este faptul că domnul Sebi Ionescu își dorește să fie ispravnicul instituției, iar domnul Pocora, după ce a gustat din paharul dulce al interimatului, vrea și dumnealui același lucru.

Cum vor să ajungă Sebi Ionescu sau Pocora președinte ONJN

Amândoi au plimbat, personal sau prin interpuși, CV-urile prin diferite instituții. Amândoi au bătut pe la ușile diferitelor cabinete și tot amândoi și-au folosit relațiile sau combinațiile, ca să prindă prima șansă la șefia instituției.

Când spunem amândoi, se înțelege că fiecare pe drumul și pe pila sa. Domnul Pocora a făcut celebru pelerinaj pe la doamna Firea și doamna Gorghiu, iar sprijinul cuplului Ghiță-Petrescu i-a mers la inimă de la prima privire.

Domnul Sebi Ionescu a fost președintele ONJN, deci cunoaște ONJN-ul și cu ce se mănâncă. Sursele noastre spun că nu pare genul care să intre în combinații ilegale și că-i este frică să fure.

În acest moment, ocupă funcția de director al Direcției de Informatizare și Monitorizare Jocuri de Noroc din instituție și are, ca tot candidatul, câțiva agenți electorali, deschizători de uși. Cel mai vizibil pare domnul Raul Petrescu, membru al Comitetului de Supraveghere al ONJN și sinecurist cu notorietate al Ministerului de Finanțe.

Iar cum timpul nu prea mai are răbdare și a început să se audă vâjâitul rotativei, ce poate face unul dintre cei doi jucători când intră în panică și poate juca de la nivelul funcției de presedinte interimar? Se subînțelege că va apela la astfel de tertipuri, gen Comisia de Disciplină, doar nu-l credeți pe constănțean vreun gentleman.

Varianta a doua: o sugestie a Corpului de Control al MF

Corpul de Control al Ministerului de Finanțe, cu ceva timp în urmă, a luat la puricat activitatea ONJN. Deocamdată, a

Descarcă fișierul - media-168314102731974300.pdf

, cu ajutorul domnului Pocora, raportul care vizează Direcția Generală de Autorizare Jocuri de Noroc. Odată cu publicarea în știri pe surse, la cererea redacției noastre, dl Simota ne-a oferit un comentariu pertinent referitor la cele consemnate în acest document.

Una peste alta, dacă „Il Interimare” a primit sau va primi o recomandare a Corpului de Control al Ministerului de Finanțe, cu siguranță îl va chema pe Sebi Ionescu la Comisia de Disciplină. Dacă nu, rămâne cum am stabilit în prima parte a articolului. Adică, tot îl cheamă.

Astfel, Pocora va avea la dispoziție un cocktail de discuții pe care nu are „nucile” necesare să le pună el în dezbatere. Va fi un regal, deoarece vor reveni în atenție cele 4 firme care-o vizează, mai mult sau mai puțin, pe doamna Odetta Nestor.

La fel, revin la bătaie și cele două firme românești de metrologie pe care „Il Interimare” le vrea, cumva, pe scut. Iar, doar faptul că Sebi Ionescu ajunge în această ipostază nu poate decât să-i ofere o mică auto-satisfacere vânătorului de funcții prezidențiale, domnul Mihail-Silviu Pocora.