Ionuţ-Valeriu Andrei este noul director general al Companiei Naţionale „Loteria Română”. Ca și alți șefi numiți pe linie politică, nici noul conducător de la Lotere n-are experiență în domeniul pe care îl dirijează, cel al jocurilor de noroc.

Acesta a devenit noul director general al Companiei Naţionale ”Loteria Română” S.A. începând de joi, fiind numit în această funcţie în şedinţa Consiliului de Administraţie din data de 06.07.2022.

A trecut pe la Colegiul Național de Apărare

Un comunicat al companiei arată că Ionuţ-Valeriu Andrei are o experienţă importantă atât în administraţia publică, în perioada august 2017 - noiembrie 2019 a deţinut funcţia de secretar de stat în cadrul Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, unde s-a ocupat în special de coordonarea proiectelor de digitalizare, cât şi în mediul privat, ca project manager.

A absolvit Facultatea de Administraţie şi Afaceri din cadrul Universităţii Bucureşti şi Programul postuniversitar de formare şi dezvoltare profesională Securitate şi Bună Guvernare în domeniul Ştiinţelor Militare, Informaţii şi Ordine Publică din cadrul Colegiului Naţional de Apărare.