În urmă cu o săptămână, DIICOT a comunicat faptul că anchetează companii din domeniul jocurilor de noroc din Caraș-Severin, Timiș și București, declanșând zeci de percheziții sub acuzația de fraude comise la aparate de joc.

Sursele noastre dezvăluie acum numele firmelor puse sub atentă observație: Automatic Leisure and Gaming SRL și Intergalaxi. Totodată, a fost luată la întrebări și firma de monitorizare Unigens, cu sediul în Capitală. Bucureștenii tocmai ce au fost premiați la o gală a industriei.

premianti
premianti

Sunt operatori pe care procurorii DIICOT îi țin pus lupa de mai multă vreme. Înaintea luării măsurii de percheziționare, oamenii legii au filat activitatea timp de trei ani și au urmărit telefoanele.

La Intergalaxi a mai fost semnalat un fapt asemănător, dar cei care furau jackpot-ul erau chiar ginerele și fiica domnului Prenaru, proprietarul firmei Galaxi.

Doamnă cu soț la ANAF și frate viceprimar

De data aceasta, cele două firme au lucrat ca la carte, aplicând celebrul dicton „să luăm tot, ca să ajungă la toți”. Anchetatorii arată că s-a lucrat pe schemă piramidală: agentul din sala lua cel mai puțin, urmau spre vârful ierarhiei directorul de zonă și apoi managementul, unde se agonisea grosul „vânătorii”.

Apoi, jackpot-ul era câștigat la comandă, doar de către organizatorul de păcănele. Sistemul este cunoscut în lumea sloturilor și fraudarea merge ca unsă, mai ales la aparatele vechi, care permit ușor măsluirea și care sunt lăsate cu dispensă de ONJN să funcționeze pe piață până la 1 ianuarie 2024, urmând ca după Revelion să fie scoase din uz.

Infracțiunile s-au comis în timp ce, din partea ONJN, de zona respectivă răspunde o doamnă cu vechime pe cartea de muncă, dar bănuită că urmărea interese de familie. Este vorba despre Nadia Deliman, pusă șefă peste 4 județe, Hunedoara, Caraș-Severin, Arad și Timișoara.

Insiderii din piață știu de ce nu merge treaba în vestul țării și o arată cu degetul chiar pe Deliman. Soțul său lucrează la Finanțe, la ANAF, și este prieten la cataramă cu oficialul ONJN Tudor Simota, cel care i-a dat pontul femeii că la ONJN o așteaptă un post călduț.

În povestea mai apare fratele Nadiei, un influent fost viceprimar în Arad.

Pe larg despre încrengătura de la Serviciul Teritorial Vest, condus de Nadia Deliman, ca șef serviciu, și Tudor Simota, fostul director al Direcției de Supraveghere și Control din ONJN - sediul central, într-un episod viitor.