Ore extrem de agitate în industria jocurilor de noroc din România. Ședința Comitetului de Supraveghere, ținută astăzi la prânz prin videoconferință, a fost scurtă ca o ploaie de vară, fiind vorba despre o zi de sărbătoare, Sfântul Mihail și Gavril.

După ședință, unul dintre sărbătoriți, Mihăiță Ruiu, i-a băgat în biroul său de la ONJN pe reprezentanții operatorilor cărora Comitetul le-a suspendat ieri licența de funcționare, vinovați că au activat în perioada în care le expiraseră autorizațiile.

Acestora, șeful Direcției Generale de Autorizare și Control le-a transmis că pot aplica pentru o nouă licență începând cu data de 1 decembrie. Doar că, pe legile și pe regulamentele actuale, companiile respective nu pot funcționa, licența fiind ridicată pentru o perioadă de 5 ani.

„Ar fi o ilegalitate să le dea licența începând de luna viitoare. Spre exemplu, Efbet nu mai poate lua licența, se află în situația celor de la Bet365 de acum câțiva ani. Trebuie să aștepte 5 ani, ca să aplice pentru una nouă”, spune o sursă bine informată din piață.

Ca să devină „curate” și să ceară licențiere și autorizare, companiile din domeniul jocurilor de noroc trebuie să schimbe totul: de la soft până la acționari și brand.

O nebunoasă constituie faptul că site-ul PlayGG, reprezentat de Odetta Nestor la ONJN, continuă să funcționeze, deși are licența suspendată, fiind pe lista celor pedepsiți ieri.

În mod normal, portalul care se laudă cu circa 100.000 de conturi de pokeriști n-ar trebui să fie funcțional, închiderea, fie și temporară, însemnând migrarea clienților către alte platforme de profil.