În 2006, un timișorean, Claudiu Martescu, a câștigat la pariuri sportive, beneficiind de eroarea unui operator de calculator (casier) Fortuna, aproximativ 30.000 de euro. Concernul ceh a făcut imediat plângere penală, socotind că banii nu sunt meritați de bănățean. Atunci când un litigiu ajunge pe masa autorităților, plata este suspendată. Fortuna n-a achitat nici până astăzi banii imputați de Martescu.

În timp ce Fortuna consideră că este vorba despre o tentativă de înșelăciune, pusă la cale de un jucător cu ajutorul casierului, Martescu susține că Fortuna l-a obligat pe casier să arunce pe piață o teorie falsă (anume că a primit bani de la Martescu, pentru a înșela casa de pariuri), ca să scape de eventualele repercusiuni penale. Mai mult, îi impută că nu-și respectă propriile regulamente (o clauză spune că, dacă nu este stornat în decurs de 10 minute, un bilet devine valid).

La vremea respectivă, Claudiu a devenit subiect național. Cazul său a fost preluat de presa centrală și dezbătut pe toate fețele. 

S-a adus în discuție faptul că, dacă un jucător greșește un pronostic pe un bilet și nu face modificările în timpul de stornare prevăzut, el nu poate face schimbări pe bilet, chiar dacă evenimentul n-a început.

Dar, ce se întâmplă când casa de pariuri greșește? Jucătorul nu poate beneficia de o eroare materială comisă de casă, o situație care arată că mecanismul nu este construit în oglindă, în sensul în care să protejeze și să avantajeze în mod egal ambele părți.

Martescu invocă faptul că s-au respectat mecanismele interne de protecție. Fortuna ar fi trebuit să-l asiste suplimentar pe casierul care a greșit, acesta având doar câteva zile de lucru, și ar fi trebuit ca bookmakerii care monitorizează sistemul să activeze mecanismele și să refuze miza respectivă, dacă li s-a părut una suspect de mare. 

La rândul său, Fortuna opinează că jucătorul nu a achitat suma apărută ca miză pe bilet, astfel că nu poate primi ceva ce nu i se cuvine. 

La începutul anului, procesul penal a încetat, intervenind prescripția, iar în continuare ar urma procesul civil, în care Martescu să încerce să intre în posesia banilor. Jucătorul, cu care Playresponsibly a luat legătura, nu știe încă drumul pe care s-o apuce, dar nu vrea să lase lucrurile nelămurite.