De vreo două săptămâni, Playresponsibly are o nouă informație cu privire la noul vicepreședinte al ONJN, care se pare că va fi nimeni altul decât Cristi Pascu!

Astfel de ponturi vin cel puțin săptămânal pe adresa redacției. Multe dintre ele s-au confirmat, iar pentru altele s-a schimbat schimbarea.

Pe domnul Gheorghe Gabriel Gheorghe l-am primit în plic. Instalarea lui Rovența și decăderea din sarcini a supraomului Simota au fost anunțate când nimeni nu le lua în seamă.

Plecarea lui Sebastian Ionescu din instituție, dar și controalele inopinate de la Ministerul de Finanțe sau ale Corpului de Control al Prim-Ministrului și multe altele au fost publicate în premieră pe site-ul nostru.

De asemenea, am afirmat că domnul Silviu Pocora, pe care îl salutăm cu această ocazie, va pleca spre un loc liniștit la arhivă sau spre o altă sinecură. Și susținem asta în continuare, oricât de simpatic ne este dl Pocora, cel care ne-a livrat marfă pentru măcar un articol pe săptămână.

Ne-am curentat însă la numirea vicepreședintelui ONJN, dar în limitele decenței. Astfel, referitor la succesorul domnului Pocora pe postul de vicepreședinte, am primit trei informații, toate sustenabile și toate cu urme de credibilitate.

Primul, venit par avion, a fost dl avocat Marius Pantea. Fost director general al ONJN, activ în industria jocurilor de noroc, dar și cu bezele dinspre Interne, unde și-a consumat prima dragoste pe cartea de muncă. Domnul Pantea este un apropiat al Partidului Liberal, dar și al grupurilor de lobby din industrie, el personal fiind unul dintre fondatorii ultimului ONG al operatorilor din gambling. Așadar, are multe atuuri pe care le tot ține în mână pentru potul cel mare.

Cel de-al doilea, primit la telegraf, a fost fostul vicepreședinte ANAF și actualul director general la ONJN, dl Sandu Costea. Și la dumnealui, situațiunea era sustenabilă. A preferat însă o funcție de înalt funcționar public în defavoarea uneia numite. Iar vice la ONJN nu sună niciodată la fel ca vice la ANAF.

Și iată-ne ajunși la numărul trei: domnul Cristi Pascu. Adică… tatăl CAP-ului din industrie să vină la butoane și nouă să nu ne dea o exclusivitate? OK, redacția știa că vicepreședintele AOPNJR are câțiva susținători mai influenți, atât în asociație cât și prin PNL, care încearcă marea cu degetul, dar asta parcă e prea mult. Practic, sus-numitul să rămână vicepreședinte, dar să schimbe angajatorul, plecând de la AOPJNR la ONJN. Dar, după cum se vede treaba, deocamdată, domnule Cristi, nu se poate. Așa că rămâne cum am stabilit: ne servim reciproc. Ne mai oferiți și nouă câte-o consultanță, iar noi vă publicăm necazurile cu organizarea CAP-iștilor - lucruri de bun-simț, nu altceva.

Și hai să vedem cu adevărat de ce nu se poate și cum, iată, vine nucleara.

Domnul Cristi Pascu are un tiz atât pentru nume, cât și pentru prenume. Celălalt Cristi Pascu vine de peste tot. În primul rând, este un personaj monden cu look de actor de telenovele, iar în ultimul timp, succesul i-a fost cel mai bun prieten. Ei bine, acest domn Cristi Pascu se pare că are șanse mari să ajungă la ONJN, și nu cu intenția de a juca cu Lilia Marin în Sclava Isaura!

Nu! Dumnealui vine pentru postul de vicepresedinte! Ce pare o aberație, întodeauna are în spate o femeie puternică și un partid liberal. Domnul Cristi Pascu, la bază, este frizer. Cu timpul, însă, a devenit hair stylist, ocazie cu care a deschis câteva saloane prin București. Când foarfeca și pieptenele n-au mai fost de ajuns, profilul său de bărbat politic l-a aruncat în viața politică.

Cârcotașii ar comenta cum că unele dintre clientele saloanelor sale de hair styling ar avea conexiuni cu politica liberală și că această aliniere astrală l-ar fi împins pe Cristi Pascu spre filiala Sector 6 și, aproape instantaneu, pe listele de consilieri locali de la 6. Urmându-și drumul politic ascendent pe calea liberală, a reușit cu ușurință să-și diversifice afacerile: IT, multimedia, import de tehnică medicală, sisteme de supraveghere și control, construcții, etc.

Nu știm dacă afacerile le-a făcut cu statul sau a fost liberal până la capăt. Cert este că antreprenorul Cristi Pascu este și președintele Asociației Oamenilor de Afaceri din Sectorul 6, no comment. Dar, pentru că inevitabil există și un dar, viața politică este dură și oferă consecințe, prin urmare afacerist, afacerist, dar o sinecură este ca la mama acasă!

Totul capătă sens când o doamnă de succes, probabil clientă a salonului cu același nume ca antreprenorul, cu puțină atenție la vorbe și ceva mai mult travaliu liberal, ni-l aruncă pe Cristi Pascu pe lista propunerilor liberale pentru postul de vicepreședinte al ONJN, unde Pocora este ca și tuns.

Este adevărat că lucrurile se mai joacă, dar sfatul nostru este ca hair stylistul să caute și-n altă parte. Nu de alta, dar noi garantăm doar pentru doamna Mihaela Dudu că i-ar lăsa un ciubuc la salon. Pentru restul, n-am putea băga mâna în foc, dar se înțelege că un ras-tuns-frezat ar fi ca-n Obor: tunsoare de ministru și plată de bragagii!