Harababura în care ONJN, prin al său Comitet de Supraveghere, a aruncat de ceva timp piața jocurilor de noroc a iscat rumoare. Cei care se descurcă acționează pe „muteștește”. În schimb, „fraierii” care au ales să respecte legea murmură îmbufnați pe la colțuri.
Pentru că sunt mulți care au ales să meargă pe calea corectă și să închisă aparatele fără autorizații. Printre operatori a apărut informația conform căreia, spre exemplu, Game World a tras pe dreapta, în noiembrie, nu număr 200 de aparate cu documentația incompletă.
În acest timp, alții, mai tupeiști, au ocolit restricțiile și funcționează bine mersi.
Este cazul unui portal din portofoliul omului de afaceri Sandu Ghețu, conticazino, care, prins fără autorizație, și-a permis să treacă domeniul sub o altă licență, a brandului-mamă - Get's Bet, pentru a nu fi nevoit să tragă obloanele până la 1 decembrie și dincolo de această dată (interdicția pe firmă ar fi acționat pentru o perioadă de 5 ani).
Playresponsibly oferă cuvântul tuturor celor din piață pentru a comenta modul șerpuitor în care acționează „șmecherii”, cei care au intrare la ONJN. Neoficial, toți sunt uluiți de manevrea lui Ghețu, dar, când sunt puși să-și spună părerea cu voce tare, asumat, sunt doar lapte și miere.
Nu comentează și stau la cutie
Prin vocea lui Andrei Frimescu, director de marketing, Game World, un operator mare de pe piață, ne-a trimis punctul de vedere:
„Game World este unul dintre operatorii cei mai vechi și mai respectați de pe piața de profil din România. În cei peste 24 de ani de activitate, ca lider național al segmentului de săli de joc premium, grupul Game World a respectat întotdeauna, strict și la termen, atât cerințele legale specifice domeniului, cât și pe cele conexe.
În perioada pandemiei, când activitatea Game World a fost fie complet oprită, fie sever restricționată prin limitarea la maximum 30% din capacitatea sălilor de joc, nu am comentat aceste decizii ale autorităților, în ciuda impactului acestora asupra performantelor companiei, și le-am pus în aplicare integral și fără ezitare, pe toată durata în care acestea au fost în vigoare.
Politica Game World este de a ne reține de la comentarii cu privire la acțiuni ori declarații ale autorităților sau ale altor operatori de pe piață. Suntem un partener de dialog de încredere pentru autorități, în cadrul formulelor instituționale deja existente, și nu dorim să discutăm în alte contexte aspecte ce privesc funcționarea industriei.
Subliniem, încă o dată, că Game World a fost mereu și este ferm angajată în sensul respectării normelor legale în vigoare, inclusiv cu privire la situația pe care ați menționat-o, și nu dorim să facem alte precizări”.