Situația „caselor de pariuri fake”, descrisă de Playresponsibly, agenții care își închiriază brandul contra unei chirii pe lună, este analizată de oameni din domeniu care s-au lovit de această situație.

Sunt căpușe formate în timp. Firme de pariuri de acoperire. La început, ele ne-au ajutat foarte mult pe noi, cei de la sloturi, pentru că datorită diferenței de număr de aparate, între minimum 12, care a fost lupta, în timp ce marii operatori doreau o limită de 15-20, ca să nu fim rentabili și să ieșim din joc...

Revenind, diferența dintre numărul minim 12 și ceea ce este rentabil în unele zone, singurul mod de a opera a fost cu pariurile sportive în concubinaj, astfel încât, în sectorul 1-5 aparate, să putem mânca și noi o pâine, cei mici și medii, în localitățile care nu suportă minimum 12 aparate în sălile dedicate.

În 2014-2015, cu ajutorul unui OUG 92, am găsit această nișă, de a folosi aparatele clasa A, cu puține aparate, doar în concubinaj și condiționați de aceste agenții de pariuri.

Între timp, au devenit așa: o parte din agențiile de pariuri sunt serioase, care fac și bani, sunt casele mari de pariuri, care au cote, iar ceilalți s-au transformat în niște agenții de acoperire care nici măcar nu au cote cine-știe-ce sau nici nu-i interesează cotele.. Iau o taxă de la slotiști, pentru ca slotiștii să poată exista.

„35.000 de aparate în 11.000 de agenții”

Din această gamă de pariori de acoperire, nu pariori serioși, face parte și Total Bet, despre care ați scris, dar mai sunt și alții, pentru care nu am avut critici până acum, căci, fără ei, noi n-am fi putit să ne ducem cu cele vreo 30-35.000 de mașini care se găsesc în 11.000 de agenții de pariuri. De ce asta? Pentru că nu pot exista singure.

Nu putea fi altfel, în 2014-2015. Și agențiilor de pariuri le conveneau, căci altfel nu se putea. S-a născut acest concubinaj. S-a transformat într-o curioasă condiționare. Legal, slotiștii trebuie să fie sub pariuri, căci altfel nu putem funcționa, dar, economic, noi susținem acele locații. Atât pariuri, cât și barurile. Sloturile susțin toată locația în sine.

Și s-a mai întâmplat ceva. Anume ca unii să fie ca niște păduchi, să trăiască pe baza unor agenții de pariuri. Aceștia se numesc împrăștietori de agenții. Împrăștie agenția fără mai nimic înăuntru, nu contează dacă se pune vreun bile la pariuri sau nu, doar ca să ia o taxă de la slotiști!

La propunerile legislative care puteau schimba din temelii aceste organizări sunt unii disperați să rămână forma actuală, în care, în segmentul 1-5 aparate, nu putem opera decât cu pariuri, pentru că ei trăiesc ca niște ploșnițe din aceste concubinaje cu sloturile.

Pun 100, 200, 500 de euro taxă pe lună. Doar ca tu să îți poți pune aparate într-o agenție sub titulatura lor. Sub Total Bet și altele ca ele. Mai sunt și alții.

Asta e prostituție, se lucrează sub acoperire. Nu sunt agenții de pariuri, ci acoperiri de sloturi. Ne-au ajutat la început și trebuie să le mulțumim, dar nu vor să se schimbe acum legea, căci ei trăiesc din asta”, spune un deținător de sloturi.

Citește și:

Cum funcționează afacerile de tip Total Bet, denumite „case de pariuri fake”. Șmecherii se îmbogățesc, ONJN se face că plouă

Total Bet, cursă totală spre faliment. Firma are propunere pentru revocarea licenței

Power Bet, „sora” Total Bet: infracțiuni în toată țara și amenzi cu nemiluita