Cazul Maria Ilieș, tânăra de 25 de ani angajată de la 1 noiembrie la ONJN - Serviciul Teritorial Nord-Vest - fără a a avea vreo legătură cu jocurile de noroc, continuă să facă valuri.

Redacția a solicitat Primăriei Șieuț, unde tânără a activat o vreme ca și consilier achiziții publice - potrivit CV-ului său, un raport despre activitatea avută de bistrițeancă în intervalul 4.07-29.08.2022. Totodată, Playresponsibly a întrebat dacă Maria este „pila” vreunul partid politic.

iliescvbun
iliescvbun

Primaria comunei Șieuț a dat un răspuns politic solicitării: „Nu avem cunostință dacă Maria Ilieș, fostă angajată a instituției noastre, este sau a fost pila veunui partid politic”. Comentariul laconic este asumat, prin semnătură, de primarul Gheorghe Mihai Ivan.

primariasieut.jpg
primariasieut.jpg

Manevra transferului la Primărie

Strategia folosită de Maria Ilieș este tipică persoanelor care vânează posturi la stat. Fata s-a transferat mai întâi o primărie minusculă, pentru a deveni funcționar public, astfel încât, mai apoi, când se ivește ocazia, să se poată transfera la orice unitate de administrație publică.

În administrație, posturile sunt blocate până la finalul anului, astfel că ne se mai fac angajări. Se operează însă transferuri între diverse instituții.

Primăria Șieuț are și site, pe care, la loc de cinste, se găsesc cuvintele transparență, interes public și integritate.