După ce a schimbat conducerea la Gazeta Sporturilor (site și ziar) cu intenția de transforma redacția într-un soi de casă de pariuri, Ringier a făcut modificări și la Libertatea, celălalt produs media important pe care trustul elvețian de presă îl deține în România.

Coordonatorul editorial al publicației, Cătălin Tolontan, a fost dat afară concomitent cu alte două colege, scrie astăzi paginademedia.

Cătălin Tolontan se afla încă la Libertatea, după ce tocmai fusese alungat de la Gazeta Sporturilor, brand cu profil sportiv al Ringier, companie în care, se pare, elvețienii decid doar formal, puterea executivă trecând în mâinile acționarilor bulgari.

Omul din spatele mutărilor pare a fi Stilian Șișkov, bulgarul care și-a numit omul de încredere, sârbul Predrag Mihailovic, în redacția GSP.

Comunicatul dat de Ringier:

„Conducerea Ringier România anunță că Libertatea, brand media renumit și respectat inclusiv dincolo de granițele țării, cu o istorie de peste 30 de ani, își va îmbogăți si diversifica oferta de continut digital, în perioada următoare. Acestui demers îi sunt asociate măsuri interne de reducere a costurilor, de natura sa contribuie la securizarea unui viitor sustenabil pentru companie, în contextul unei scăderi drastice a vânzărilor editiei tipărite a Libertatea, respectiv cu 64%, comparativ cu anul 2018.

Între timp, veniturile provenite din monetizarea conținutului digital au ajuns să depășească veniturile obtinute din print, și se află pe o traiectorie de creștere. În consecință, conducerea Ringier România, de comun acord cu Ringier AG, principalul acționar, au decis să se angajeze într-o etapă de redefinire a priorităților, mutând accentul in zona digitala.

Ca parte centrală a acestei tranziții, va fi realizată o evaluare a echipei editoriale actuale. Procesul urmărește identificarea pașilor necesari pentru a construi o redacție axată pe digital. Trei angajați din cadrul organizației vor fi afectați imediat de această schimbare de strategie.

În viitor, secțiunea de sport din Libertatea va fi asigurată de GSP.ro, cel mai important brand de presă sportivă din România, pentru a răspunde cât mai riguros exigențelor unei audiențe interesate de sport.

În cadrul noii configurații, Libertatea va continua să ofere publicului acel jurnalism de calitate pe care cititorii îl așteaptă. De asemenea, continuăm să investim în conținut remarcabil, emblemă a unui produs excepțional - atat în digital, cat și în print”.

P.S. Se estimează că ediția printată a ziarului Libertatea va fi închisă în curând după modelul Gazeta Sporturilor.