ONJN s-a despărțit de jurista Mihaela-Petre Boțilă, care lasă Serviciul Joc Responsabil. La despărțire, Boțilă a trântit ușa, reclamând că activitatea în instituție nu funcționează.

Fosta angajată, care a preferat transferul la altă instituție publică, vorbește despre faptul că 3 directori sabotează la greu Oficiul.

„De ce plec? Pentru că nu mai suport. La ONJN nu este un cadru organizațional sănătos. Tot cadrul general e nesănătos. Instituția nu-mi poate oferi un cadru organizațional corespunzător îndeplinirii obiectivelor pe care le are această activitate”, declara Boțilă, în dialogul cu Playresponsibly, acum câteva zile.

Potrivit celor din interior, directorii generali au obligația să asigure continuitatea activității ONJN cu propuneri. Cei 3 directori vizați (Tudor Simota, Mihăiță Ruiu și Sebi Ionescu) ar refuza, folosind diverse pretexte, să ducă mapa cu documente la președinte, iar ONJN are astfel de suferit. Se ajunge la blocaj instituțional.

„Discutăm de acțiuni și de realizări”

Atmosfera de conflict din ONJN ar fi întreținută, în principal, de Tudor Simota. „Directorii trebuie să vină cu propuneri, nu cu țipete pe holuri! Cabinetul demnitarului (n.r. - președintele instituție are rang de secretar de stat) nu mai are atribuții”, explică un insider.

Vizat de reorganizarea pregătită de Ministerul Finanțelor la ONJN, Simota s-a eschivat.

„Nu discutăm de atitudine, ci de acțiuni și de realizări. Înainte să-mi adresați întrebări de la angajați ai ONJN, întrebați care este contribuția lor reală la activitatea instituției.

Obiective și realizări. Dacă sunt, putem discuta. Altfel…”, a comentat, pentru Playresponsibly, Simota, acuzat că sabotează activitatea președintelui ONJN în funcție, vicepreședintele cu atribuții de șef Mihail-Silviu Pocora.