Ionuț-Valeriu Andrei, personajul cel care ocupă postul de director general al Loteriei Române, se întoarce învins acasă, dar cu bucuria de a fi bifat o vacanță de aproape o săptămână pe banii Ministerului Economiei.

Oficialul revine cu coada-ntre picioare de la Sibenik, Croația, oraș în care, în perioada 4-7 iunie, a avut loc Congresul European Lotteries, autoritatea care strânge sub o umbrelă mare și generoasă loteriile naționale de pe tot continentul.

Directorul Loteriei Române, funcție exclusiv politică, spera să prindă un post călduț, pentru următorii ani (mandatul se întindea până în 2025), în Comitetul Executiv al asociației care adună 77 de organizații din 44 de țări.

Promitea că ideile sale inovatoare vor lumina Europa

Ionuț-Valeriu Andrei a ratat poziția, în condițiile în care Loteria noastră este în Neolitic ca nivel de dezvoltare și de performanțe, iar promisiunea românului că merită toată încrederea, făcută acasă înaintea votului și conținând cuvinte fără acoperire, n-a trecut. Omul nostru se credea la congresele de partid, în spațiul carpato-danubiano-pontic.

Perspectiva mea unică și dedicarea neclintită față de inovare vor aduce idei noi și oportunități Comitetului Executiv. Întemeiat pe valori precum integritatea, corectitudinea, loialitatea și onestitatea, mă angajez să promovez o industrie a loteriei unificată și înfloritoare în toată Europa. Acum este momentul să valorificăm această oportunitate de a crea schimbări pozitive pe tot continentul”, declara, înaintea plecării spre Croația, Ionuț-Valeriu Andrei, în revista săptămânală „Loto Prono”, editată de Loteria Română.

Rezultatul votului de miercuri, 7 iunie, nu putea fi altul, în condițiile în care pe gorjeanul nostru lăudăros, „garantat PSD” și fără pic de expertiză în domeniu, nu-l știe nimeni în România, darămite în Europa, așa că n-avea pe cine să păcălească gargara lui ieftină.

În Comitetul Executiv al Loteriilor Europene au fost alese 11 persoane, printre care se numără și președinta Romana Girandon, ajutată de doi vicepreședinți. Țări bogate și dezvoltate, recunoscute la nivel mondial, dau componența Comitetului, precum Germania, Spania, Italia, Franța, Elveția, Belgia, Olanda, Polonia, Grecia, Finlanda și Slovenia.

Pe site-ul European Lotteries au fost publicate aseară numele noilor membri ai Comitetului Executiv:

Olgierd CIEŚLIK, Totalizator Sportowy Sp. z o.o (Polonia)

Romana GIRANDON, Loterija Slovenije, d.d. (Slovenia), președinte EL

Jannie HAEK, Loterie Nationale Loterij (Belgia)

Hansjörg HÖLTKEMEIER, Deutsche Klassenlotterie Berlin (DKLB) (Germania)

Jesús Almendro HUERTA, Sociedad Estatal de Loterías y Apuestas del Estado (SELAE) (Spania)

Jan KARAS, OPAP (Grecia)

Jean-Luc MONER-BANET, Loterie Romande (Elveția)

Niels ONKENHOUT, Nederlandse Loterij (Olanda)

Stéphane PALLEZ, La Française des Jeux (FDJ) (Franța), prim-vicepreședinte EL

Rosangela ROBBIANI, Sisal S.p.A. (Italia)

Olli SAREKOSKI, Veikkaus Oy (Finlanda), al doilea vicepreședinte EL

comitetexe.jpg
comitetexe.jpg