Rămas vicepreședinte la ONJN după înscăunarea lui Gabriel Gheorghe, Mihail-Silviu Pocora, fostul șef-interimar al instituției cu sediul pe Calea Victoriei nr.9, a fost „dezbrăcat” și de ultimul său secret: CV-ul pe care a refuzat cu îndârjire să și-l publice, sfidând orice legi, regulamente și bunul-simț.

O publicație online din Constanța, orașul de unde Pocora s-a lansat în lumea mare a jocurilor de noror și de interese, i-a reconstituit cu migală biografia neromanțată. Pe când nu credea că o să ajungă atât de sus în carieră și avea mai mult respect față de lege, el și-a publicat declarația de avere și cea de interese.

Ce avea de ascuns sau de ce îi era rușine lui Pocora să arate publicului scrie replicaonline

Pocora n-a pornit în carieră ca șef Serviciu Teritorial Sud-Est Constanța. Debutul în administrația publică și l-a făcut la o primărie obscură. Prin 2013, Pocora era inspector principal la Primăria Poarta Albă. Averea sa era consistentă încă de la acea dată: avea un Audi și colectase bijuterii de 25.000 de euro și ceasuri de 30.000 de euro.

Era atât de potent financiar încât își permitea luxul să facă și împrumuturi de 235.000 de euro către diferite persoane. Tot din declarația de avere de la acea vreme, aflăm că a lucrat și la DGASPC Constanța, dar nu ne spune pe ce funcție a activat. 

E putred de bogat. Împrumuturi de sute de mii de euro, dispărute

Constănțeanul Mihai Silviu este membru al lojei masonice „Ex oriente lux”, potrivit declarației sale de interese, dar și al Asociației române de științe penale. 

Din 2014, Pocora apare ca salariat pe funcția de consilier superior la ONJN, iar împrumuturile de 235.000 de euro dispar din declarația sa de avere, dar îi rămân bijuteriile și ceasurile care ajung la 40.000 de euro.

Tot în declarația de avere ne spune că în 2013 a încasat venituri și de la APIA-Central, dar și de la Fundația Gaudeamus, unde a întreprins activitate didactică. În 2015, ajunge șef serviciu la ONJN, dar apare și cu venituri de la Direcția Finanțelor Publice București, dar și cu ceva activitate didactică, nu multă, la Universitatea Hyperion din București, dar și la Universitatea Danubius din Galați. Ambele facultăți private, denumite „fabrici de diplome”.

Tot în declarația de avere din 2022, Pocora spune că s-a împrumutat de la omul de afaceri româno-american cu suma de 140.000 de dolari.

Este vorba despre Dragoș Sprânceană și soția sa Gabriela. Sprânceană este unul dintre românii de succes din America, producător executiv al viitorului film ce-l are în distribuție pe celebrul Armand Assante, un personaj des văzut în jurul controversatului Nicu Gheară.

Fosta soție a lui Pocora, Monica, activează la Universitatea Danubius din Galați.