Jocurile de noroc compulsive se răspândesc printre soldații care luptă pe front în războiul cu Rusia. 

Sunt luate la întrebări mai multe instituții, Serviciul de Comunicații Speciale de Stat, Ministerul Afacerilor Digitale și Secretarul Consiliului Național de Securitate și Apărare, ca urmare a anchete anunțate de președintele ucrainean Volodimir Zelenski în discursul său adresat națiunii pe 29 martie.

Cu o zi înainte, prin intermediul rețelelor de socializare, un soldat din trupele de apărare publicase o postare în care explica cum s-au răspândit jocurile de noroc în rândul soldaților, în ultimii doi ani.

Soldatul vorbește despre o adevărată epidemie. Potrivit mărturiei, fiecare soldat înrolat în doi ani de război a primit între 60 și 150.000 de grivne. Mulți, în loc să-și cumpere o casă, ar fi cheltuit sumele respective la jocuri de noroc.

La câteva ore după publicarea postării, o petiție a fost deschisă și a fost semnată de 25.000 de oameni, în doar câteva ore.

Volodimir Zelensky a vorbit despre cazinourile online în discursul său de seară, amintind că „petiția a ajuns la un număr semnificativ de membri. I-am instruit șefului Serviciului de Securitate al Ucrainei, Serviciului de Comunicații Speciale de Stat, Ministerului Afacerilor Digitale și secretarului Consiliului Național de Securitate să colecteze toate informațiile cu privire la această problemă și să propună o soluție săptămâna viitoare”.