Lilia Marin, persoana care se dorește a fi „eminența cenușie” de la ONJN, ghidonându-l pe eternul interimar Silviu Pocora, a ieșit, în sfârșit, în spațiul public, participând la o emisiune-dezbatere a site-ului dcnews.

Într-o intervenție ezitantă de la începutul discuției, Marin afirmă că valoarea taxelor de licențiere pentru operatori aduce la Buget doar 900 de milioane de lei, echivalentul a 180 de milioane de euro. De fapt, suma este dublă.

Astfel, Marin ține cu tot dinadinsul să arate că nu stăpânește domeniul în care activează.

De la minutul 5, declarația Liliei Marin

">

„N-aș putea vorbi de valoarea impozitelor, acestea sunt diferențiate. Vorbim aici doar despre taxele de licențiere-autorizare”, spune Marin. Moderatorul dezbaterii, Val Vâlcu, intervine și spune că „800-900 de milioane de lei, doar ca să funcționeze firmele”, iar doamna Marin îl aprobă „ca primarul”.

Stă prost cu aritmetica

Director general al Direcției Generală de Management, Lilia Marin a transmis public că statul român că statul încasează din taxele pentru autorizațiile de funcționare ale sălilor de jocuri aproximativ 900 de milioane de lei, la acești bani adăugându-se, în decursul unui an, și impozitele pe profitul cazinourilor, dar și impozitele pe profit ale jucătorilor.

Ca urmare a acestei afirmații, Marin primește o replică dură din industrie. „Doamna director general habar nu are ce vorbește. Uitați-vă pe raportul de activitate pe 2021. Acolo sunt date despre câte autorizații și câte licențe au fost acordate de instituție într-un an. Un calcul simplu o contrazice flagrant pe doamnă.

Dacă punem o medie de 70.000 aparate, dar sunt mai multe, și înmulțim cu 5.100 de euro per aparat, cât este doar taxa de autorizare, ies peste 357.000.000 de euro pe an. Plus taxele pe licență, plus pariurile online, Loteria...

Deci, nici vorbă de 800-900 milioane de lei, cum spune doamna. Iar dânsa a fost prezentă la discuțiile cu ministrul Finanțelor, în legătură cu mărirea taxelor”, o taxează nemilos un organizator de jocuri de noroc.