Guvernul aleargă disperat după alte surse de venit la Bugetul de Stat, după ce a mărit pensiile și a oferit subvenții anumitor categorii sociale socotite defavorizate, pe fondul creșterii alarmante a prețurilor și a inflanței, în plină criză a energiei.

Iar piața jocurilor de noroc le-a făcut cu ochiul celor de la Putere. Surse din Coaliția de guvernare au declarat că s-a ajuns la un acord pentru impozitarea cu 40% a câștigurilor din jocurile de noroc.

Modificarea Codului Fiscal, care se va aplica de la 1 ianuarie 2023, va cuprinde și un impozit nou aplicat pentru câștigurile din jocurile de noroc, au precizat surse participante la discuțiile din Coaliția de guvernare. În prezent, câștigurile sunt impozitate cu 1% până la o valoare de 66.750 de lei, cu 16% până la 445.000 de lei și cu 25% peste această sumă.

„Propunerea privind majorarea impozitelor în zona jocurilor de noroc a venit în Coaliție din zona PNL. Liberalii și-au motivat decizia prin faptul că mulți familii suferă din cauza jocurilor de noroc, iar fenomenul ar trebui limitat”, au afirmat sursele citate.

PSD a fost de acord cu propunerea, iar în Coaliție există consens pentru aplicarea noului impozit de anul viitor. Liderii PSD, PNL și UDMR au evitat, până în acest moment, să anunțe în mod oficial noile schimbări care se vor aplica Codului Fiscal.