Contact
Network Advertising & Media SRL

Bdul. Iancu de Hunedoara, Nr. 25, Sector 1
București, România

La fiecare masă de poker live există o persoană care nu poate lipsi niciodată: dealerul. Cine este și ce face?

Vorbim despre o persoană care nu participă la joc, dar care stă acolo să dea cărțile altora, să răstoarne cărțile și să gestioneze mâinile, verificând pariurile, plusurile și acțiunile tuturor jucătorilor.

Să încercăm să înțelegem mai detaliat ce înseamnă să fii dealer în poker, pentru a putea înțelege cât de importanți sunt pentru jucători.

Ce face dealerul la masă

Dealerul are mai multe sarcini, pe lângă amestecarea și distribuirea cărților la începutul fiecărei mâini. Dealerul este de fapt un fel de „arbitru” în poker. El este cel care urmărește întregul joc, invitând participanții să joace, atunci când le este rândul.

El trebuie să anunțe jucătorii cât este suma fiecărui pariu. În practică, acționează ca un intermediar între participanții la joc care ar putea juca și fără să deschidă gura, ci doar făcând gesturi și mișcând jetoanele.

Desigur, dealerul este și cel care întoarce toate cărțile de pe masă.

Nu este totul. Când există o acțiune neregulată, dealerul trebuie să o raporteze și să corecteze jucătorii.

În cazul unor dispute și proteste ale jucătorilor, dealerul este prima persoană care interacționează. În practică, sunt ochii și urechile managerului.

Precizare: dealerul nu are de obicei rolul de a număra stivele jucătorilor în timpul unei mâini, chiar dacă această operațiune este solicitată de un adversar. El poate număra doar suma unui all-in, deci o stivă care a fost pariată complet și a ajuns în mijlocul mesei.

Cum devii dealer de poker

Pentru a face această meserie într-un mod profesionist este nevoie de răbdare, combinată cu o bună dexteritate, abilități rapide de calcul și o anumită rezistență mentală. Este de la sine înțeles că dealerul trebuie să fie, de asemenea, foarte familiarizat cu regulile jocului de poker.

Apropo, cum devii dealer de poker? Ei bine, există diverse cursuri care au scopul de a pregăti crupieri și dealeri pentru cazinouri.

Fiind dealer, puteți studia îndeaproape comportamentele și mișcările jucătorilor. Acesta este motivul pentru care mulți mari campioni de poker se laudă cu un trecut ca dealer. Un exemplu: campionul american Michael Mizrachi.

Cât câștigă un dealer

De obicei, un dealer este plătit cu un salariu fix, fără a lua în calcul bacșișurile pe care jucătorii le lasă după ce câștigă. Bacșisul este un obicei, mai ales în jocul cash. Până la urmă, cei mai superstițioși jucători cred că mâna dealerului are un merit deosebit, atunci când câștigă sau când pierde.

Dealerii de la mese se perindă pe rând în timpul sesiunilor lungi de cash sau ale turneelor. Este necesar ca ei să se odihnească din când în când, să-și recapete claritatea.