Cel mai recent Raport anual al Asociației Europene a Loteriilor (EL), care poate fi descărcat mai jos, evidențiază modul în care, anul trecut, alegerea unui nou președinte, în persoana slovenei Ramona Girandon, și a unui nou Comitetului Executiv au adus o nouă strategie și a venit cu progrese în domeniul jocului responsabil, durabilității și inovației, reflectând angajamentul membrilor EL de a crea un impact pozitiv în beneficiul societății.

Descarcă fișierul - EL%20Annual%20Report%202023_FINAL.pdf

Odată cu noul Comitet Executiv, a fost prezentată o nouă schemă strategică EL pentru perioada 2023-2025. Strategia se concentrează pe trei domenii-cheie, esențiale pentru atingerea obiectivelor strategice: impact social pozitiv, comunicare eficientă și promovarea inovației responsabile.

În 2023, EL a început să prezinte primele dovezi ale modului în care membrii săi modelează din ce în ce mai mult peisajul european al jocurilor de noroc către responsabilitate, durabilitate și incluziune.

În același timp, în 2023, EL și membrii săi au rămas o comunitate de jucători consacrați de pe piață, așa cum o demonstrează rezultatele și poveștile de succes din 2023. În 2023, membrii EL au contribuit cu 22,2 miliarde EUR la societate.

În raport apare și numele românului Ionuț-Valeriu Andrei, directorul general al Loteriei Române, care i-a luat locul în Comitetul Executiv polonezului ales, Olgierd Cielslik, după ce mandatul acestuia în țara sa natală s-a încheiat în 2024.

comex.jpg
comex.jpg

În 2023, EL și-a continuat eforturile de a promova jocul responsabil. Datorită Programului său de sprijin, până la sfârșitul anului 2023 toți membrii EL au obținut cu succes o certificare independentă de joc responsabil sau un nivel de angajament. Acest rezultat este unic în industrie.

Orientările EL privind sustenabilitatea, actualizate semnificativ în 2023, au consolidat angajamentul lotteriilor față de probleme mai ample. Până la sfârșitul anului, peste 40% dintre membrii EL s-au înscris la Inițiativa voluntară de mediu EL, beneficiind și de noul Program de sprijin.

European Lotteries Association (EL), din care face parte și România, este organizația europeană-umbrelă a loteriilor naționale care operează jocuri de noroc, inclusiv pariuri sportive. Membrii EL își operează serviciile în folosul public.

EL este cea mai mare și cea mai reprezentativă organizație a sectorului loteriei și jocurilor de noroc din Europa, prezentă în 39 de țări europene, cu un total de 70 de membri, inclusiv toate statele membre UE (50 de membri sunt în UE și 20 de state non-membre ale UE).