Premierul Marcel Ciolacu nu ratează nicio ocazie pentru a declara război pieței jocurilor de noroc, în stilul populist care îi dezvăluie intențiile de a candida la funcția de președinte al României, la alegerile de anul viitor. La cea mai recentă apariție publică, pe care a avut-o la postul România TV, șeful de la Palatul Victoria a fost luat la întrebări de jurnalistul Victor Ciutacu.

Buzoianul care nu de mult se plimba în barcă cu Liviu Dragnea și și-a ascuns o bună parte a trecutului (se știe că a absolvit, ca elev mediocru, Liceul Mihai Eminescu din orașul de baștină, promoția 1982-1986, apoi a lucrat la firma tatălui său, fost ofițer de Aviație, absolvind facultatea mai târziu, la o „fabrică de diplome”, dar fiind extrem de alunecos și de descurcăreț în afaceri de colțul străzii și în politică, cu magazine alimentare și cu prietenii dubioase - ex-senatorul Ion Vasile și Omas Hayssam) a reluat teme mai vechi, dar pe un ton și mai ambițios, și mai înrăit.

Ciolacu evită cu îndârjire să răspundă la o întrebare-cheie: cine l-a amenințat, ca și prim-ministru, așa cum se tot plânge, din domeniul jocurilor de noroc? Asta după ce, cu un alt prilej, l-a indicat pe Sorin Constantinescu drept marele său „inamic”.

Mai mult, în timp ce o dă sus și tare cu reforma din sistemul bugetar și se fălește că a supra-taxat jocurile de noroc pentru a face rost de bani la Buget, Ciolacu nu se atinge cu un deget de pensiile speciale.

https://www.instagram.com/reel/CzE8Uc7vjVC/?utm_source=ig_web_copy_link

„Nu mă las de ei!”

„Nu mă las de ei, să fie foarte clar! Nu mă las de ei! Până nu îmi duc reforma bugetară, până nu modific legislația cu evaziunea fiscală, astea sunt prioritățile României. Poa să urle de mine... Până nu termin cu păcănelele, nu mă las!

În primul rând, le-am luat de 10 ori mai mult. Taxe! Ei toți aveau în Transnistria. De ce credeți că urlă la televizor sau pe TikTok? Dacă avea în Transnistria și plătea 0,5-1. Restul... Toată lumea în acest moment au sediul fiscal și social în România. (neclar) Toate servele erau și vor fi la jocurile de noroc.

Să se organizeze cei cu păcănelele. Dar ce, eu, stat, sunt obligat să... Eu cred minciunile alea? Domnule, aducem bani (n.r. - la Buget), 1,6 miliarde. Stați, domnule! Luați-vă banii înapoi,  n-am nevoie de ei! Sunt bani pe nenorocirea oamenilor! N-am nevoie de banii lor! Banii se întorc, omul se duce cu ei la familie și la copii și se întorc banii oricum în economie. Domnule, nu înțelegem că dependența de jocuri de noroc este precum alcoolismul, precum drogurile?

Ăsta este adevărul. Noi nu vorbim de cei care joacă în anumite limite de distracție, cei care joacă ocazional, cei care joacă experimental... Noi vorbim de dependență, de oameni care și-au nenorocit familiile, viețile, de oameni care s-au sinucis!

Sub 15.000 de locuitori nu au ce căuta păcănele

Ce să facă la comune? Nu va mai fi nicio păcănea în localități sub 15.000 de locuitori. Știți ce înseamnă asta? 3.000 de localități din România. Mai rămân cred că vreo 170 de localități unde vor exista niște... Peste tot în lumea civilizată există reguli.

Vrei să joci online? Foarte bine! Joci online, dar ai sediul fiscal în România și te impozitez pe tot. În momentul în care serverul este la agenție și ai sediul fiscal, te impozitez pe ei! Joci pe Internet? Eu nu pot să intervin, dar nu pot copilul de la școală... pe toată strada să fie 5 cazinouri. Ai voie în hoteluri, categoric, e peste tot în lume. Ai intrare separată... Vedeți amărâtul că intră în cazinouri?

În acest moment, iar președintele Camerei (n.r. - Deputaților) m-a informat în seara asta, au început dezbaterile... E și normal, asta înseamnă Parlament. Ai dezbateri și cu cei din lumea jocurilor de noroc, și cu ONG-uri, și cu păgubiții... Și vom scoate o lege rapid.

Dar, eu am propus foarte clar, sub 15.000 de locuitori nu au ce căuta păcănele. Ce fiscalizare, ce... Ai câte un aparat... Bea, săracul... vine de la serviciu, bea trei țuici și o bere și se apucă și pierde tot salariul la păcănele”, a vituperat prim-ministrul țării.

Întrebat de Ciutacu cine l-a amenințat, Ciolacu a dat din colț în colț:

„N-am probleme, să mă amenințe în continuare! Nu-mi e frică, domnule! N-auziți că nu-mi e frică de ei? Poate să plătească oricât vor ei, nu mă opresc! Nu mă opresc cu evaziunea fiscală, nu mă opresc cu reforma în sistemul bugetar! Nu mă las de ei, să le fie foarte clar!”, se arată într-o înregistrare postată de contul de Instagram al celor de la gandul.ro din emisiunea lui Ciutacu.