Campania Playresponsibly dedicată operatorilor de jocuri de noroc care n-au respectat legea păcănelor în localitățile mici a început cu King Play SRL și continuă cu episodul 2, dedicat firmei Power & Fabulous Games SRL.

Este, probabil, cel mai sonor nume din lista cu firmele pedepsite la ședința extraordinară de ieri a Comitetului de Supraveghere.

Cu 400 de locații în toată țara și cu un total de aproximativ 1.800 de aparate slot-machine, compania a fost zguduită din temelii de decizia ONJN.

Societatea are o vechime de 11 ani, iar cel mai bine i-a mers în 2021, când, cu 77 de angajați, a reușit să facă un profit de peste 3.000.000 de lei.

Cea mai mare cifră de afaceri a avut-o însă în 2022, peste 100.000.000 de euro, după dezvăluie tabelul de mai jos.

powerbilant.jpg
powerbilant.jpg

Își recunosc greșeala: partenerii n-au respectat ce li s-a transmis de la centru!

Redacția a solicitat un punct de vedere societății. Avocații iau în calcul contestarea deciziei în instanță.

„În conformitate cu prevederile legale care interzic funcționarea aparatelor de tip slot-machine în localitățile cu populație sub 15 000 de locuitori, intrată în vigoare pe 29 aprilie 2024, firma noastră, Power&Fabulous Games, a decis sistarea activității în aceste locații.

După această dată, ca urmare a controalelor efectuate de organele statului, anumite locații din aceste localități s-au găsit funcționale, această decizie aparținând în totalitate partenerilor care din diverse motive au decis să continue activitatea.

Firma noastră a depus toate eforturile pentru a contracara astfel de activități dar, din păcate, din cauza lipsei de timp efectiv și a mijloacelor fizice de deplasare în toate locațiile, s-au mai constatat abateri.

Menționăm că la momentul publicării legii aveam peste 400 de locatii cu sloturi însemnând 1.790 de slot mașini și 1.300 de agenții de pariuri. Totodată, precizăm faptul că avem 508 angajați și plătim impozit direct către bugetul de stat, lunar, în valoare de 5 milioane de lei.

Apoi, doar taxele la aparate se ridică la 11 milioane de euro pe an”, este comentariul pe care firma l-a transmis redacției.