Potrivit publicației Sunday Times, Departamentul pentru Cultură, Media și Sport (DCMS) al guvernului intenționează să „reducă” revizuirea legislației privind jocurile de noroc, lăsând deoparte unele dintre propunerile mai radicale. Aceasta ar include interzicerea sponsorizării jocurilor de noroc în sport.

Lucrarea precizează, de asemenea, că DCMS intenționează să excludă o taxă obligatorie pentru operatorii de jocuri de noroc, pe care organisme precum GambleAware au solicitat-o ​​pentru a oferi finanțare continuă pentru cercetare, tratare și prevenire a jocurilor de noroc problematice.

GambleAware a cerut de fapt o taxă obligatorie de 1% asupra veniturilor, pentru a permite o mai bună planificare a serviciilor de combatere a jocurilor de noroc problematice. Ipoteza a fost să se strângă cel puțin 140 de milioane de lire sterline, în acest fel.

Sunday Times consideră că guvernul va decide să rămână la contribuțiile voluntare.

Pe fondul criticilor conform cărora lobby-ul său ar fi influențat guvernul, președintele asociației operatorilor de pariuri, Michael Dugher, a scris pe Twitter: „Ne-am întâlnit în mod repetat cu miniștri, oficiali și consilieri din întreaga guvernare. „Guvernul ar trebui să se angajeze pe bună dreptate la schimbările viitoare, cu o industrie care plătește 4,5 miliarde de lire sterline în taxe și susține 119.000 de locuri de muncă. Guvernul s-a întâlnit și cu activiști anti-jocuri de noroc”.

Un purtător de cuvânt al DCMS a declarat pentru Sunday Times: „Efectuăm cea mai cuprinzătoare revizuire a legilor privind jocurile de noroc din ultimii 15 ani, pentru a ne asigura că sunt potrivite pentru era digitală. Vom publica o carte albă, în săptămânile următoare”.

Deputatul laburist Carolyn Harris, care conduce grupul parlamentar al tuturor partidelor, a declarat pentru Mirror: „Sunt mai mult decât dezamăgit. Dacă acest lucru este adevărat, ei au ratat o oportunitate fantastică de a schimba complet mediul de joc și de a-i proteja pe cei care au nevoie de ajutorul nostru”.