Românii pot fi alături de sportivii care participă la Jocurile Olimpice de la Paris. În trei săptămâni vor fi puse în vânzare lozuri în campania Team România.

„Românii care vor să fie alături de sportivii ce vor reprezenta ţara la Jocurile Olimpice de vară de la Paris din acest an pot fi parte a Team Romania. Compania Naţională Loteria Română va lansa o serie de un milion de lozuri, în campania Team Romania, iar 30% din sumele încasate se constitui venit al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român”, a anunţat marţi purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin.

Conform acestuia, fondurile fi utilizate exclusiv pentru a sprijini participarea echipelor naţionale ale României la Jocurile Olimpice de la Paris.

Lozurile ar urma să fi vândute peste trei săptămâni la un preţ de 5 lei.

„Dacă s-ar vinde toată această serie, către olimpici ar merge 16,6 milioane de lei”, a precizat Constantin.

Comunicat de presă emis de COSR: 

Comitetul Olimpic și Sportiv Român și Loteria Română Împreună pentru susținerea Echipei Olimpice - ”Team Romania”

Loteria Română se alătură Comitetului Olimpic și Sportiv Român în vederea susținerii Echipei Olimpice ”Team Romania” pentru participarea la Jocurile Olimpice de vară de la Paris 2024.

Loteria Română va lansa, o serie de loz intitulată ”Team România”, iar fondurile realizate din vânzarea acesteia vor fi destinate susținerii componenților Echipei Olimpice a României la cea de-a XXXIII a ediție a Jocurilor Olimpice Paris 2024. Comitetul Olimpic și Sportiv Român a ales să pună la dispoziție pentru crearea designului lozului unul dintre elementele de proprietate intelectuală asupra căruia deține drepturi exclusive, emblema Team Romania.

Seria ”Team Romania” va avea o emisiune de 1.000.000 de lozuri, cu premii deosebit de atractive, iar 30% din valoarea lozurilor vândute va fi alocată Comitetului Olimpic și Sportiv Român pentru finanțarea Echipei Olimpice. Delegația României pentru Jocurile Olimpice de la Paris 2024 cuprinde la acest moment un total de 79 de sportivi calificați la următoarele discipline: atletism, box, canotaj, canoe, înot, gimnastică artistică, gimnastică ritmică, tenis de masă, polo, lupte.

Loteria Română este una dintre instituțiile cu tradiție ale societății românești, fiind înființată în anul 1906 și are drept scop crearea fondurilor necesare finanțării obiectivelor de interes public național. Sportul românesc atât de masă cât și de performanță a beneficiat de-a lungul timpului de sprijinul financiar al Loteriei Române.