După ce a triumfat în contencios administrativ, primind câștig de cauză la contestarea procesului verbal care a stat la baza sentinței de revocare a licenței ca urmare a încălcării legii Simonis (păcănele lăsate să funcționeze în localitați cu mai puțin de 15.000 de locuitori, după data de 28 aprilie 2024), poștașul i-a adus astăzi firmei Nigicoco, la sediul din Adjud, încă o veste mare.

Are parte de o altă soluție convenabilă venită de la Curtea de Apel Galați, unde litigiul cu ONJN este pe rol: „termen preschimbat” scrie la soluția dată de instanță și postată azi pe portalul instanțelor, după două zile de așteptare.

Practic, la data stabilită inițial, 9 iulie, nu s-a luat nicio decizie privind judecata de fond, iar până atunci, Nigicoco poate funcționa liniștită inclusiv în localitățile cu mai puțin de 15.000 de locuitori, dând cu flit deciziei de revocare de licență cu care a pedepsit-o inițial Comitetul de Supraveghere.

nigischimbare
nigischimbare

Se așteaptă replica ONJN

S-a vorbit despre 9 septembrie 2024 ca următor termen de judecată pentru fond, dar aceasta nu este o dată certă.

„Termenul următor nu este stabilit, poate fi și în anul 2025. Se va stabili abia după ce ONJN va depune documentele de recurs”, spun apărătorii implicați. Practic, mingea este acum în terenul autorităților, iar priceperea Departamentului Juridic din ONJN este serios testată.

Compania Nigicoco este reprezentantă la tribunal de către firma bistrițeană din care face parte Augustin Zegrean, fost șef al CCR. Cauza i-a fost pledată în instanță de avocatul George Gaftone.

 „Hotărârea judecătorească menționează clar: societatea Nigicoco poate funcționa până la expirarea autorizațiilor la aparatele (n.r. - o autorizație se acordă pentru o perioadă de un an calendaristic) aflate în localitățile sub 15.000 de locuitori”, transmite Nigicoco, care este decisă să ceară apoi și despăgubiri statului pentru perioada în care a stat închisă.

Interpretând în termeni mai puțin tehnici hotărârile instanței, practic, legea Simonis nu poate fi aplicată în forma gândită „haiducește” de PSD. Operatorii dețin autorizații ale sloturilor și nu pot fi scoși cu aparatele din locații, indiferent unde sunt aflate acestea, până nu li se împlinește anul de funcționare. Se recunoaște astfel că autorizația a fost primită pentru o anumită locație, iar nu pe firmă.