Legea braziliană a jocurilor de noroc se află la Senat, după ce a fost aprobată în Camera Deputaților, dar totul depinde de rezultatul alegerilor politice.

Victoria lui Lula, care pornește favorit în cursa împotriva președintelui în exercițiu, ar putea oferi șanse mai mari lansării cadrului legal pentru igaming și nașterii unor noi case de jocuri pe teritoriul brazilian.

În schimb, Bolsonaro (foto) vrea să-și folosească puterea de veto pentru a bloca legea și pentru a oferi un ajutor facțiunilor religioase care îl susțin.

Atribuirea președinției braziliene, în urma scrutinului dintre actualul președinte Jair Bolsonaro și fostul președinte Lula Da Silva, va avea un mare impact asupra jocurilor de noroc. 

Bolsonaro le face pe plac celor religioși

Proiectul aprobat cu vot istoric în februarie anul acesta în Camera Deputaților a rămas paralizat în Senat. „Președintele Senatului a indicat că, la scurt timp după alegeri, va pune problema pe ordinea de zi, indiferent cine va fi ales ales”, a spus un parlamentar.

Este de la sine înțeles că o victorie a lui Lula ar putea oferi șanse mai mari lansării cadrului de igaming și nașterii unor noi case de jocuri pe teritoriul brazilian. Bolsonaro vrea să-și folosească puterea de veto, pentru a bloca legea și pentru a oferi un ajutor facțiunilor religioase.

Se crede că legalizarea ar putea ajuta țara să încaseze 20 de miliarde de reale pe an în taxe (3,7 miliarde de euro) și să genereze 200.000 de locuri de muncă. 

Taxa de jocuri de noroc (Tafija) va fi de 600.000 reali pe domeniu licențiat, în fiecare trimestru, pentru cazinouri, în timp ce pentru operatorii autorizați de jocuri de noroc online va fi de 300.000 de reali.