Contact
Network Advertising & Media SRL

Bdul. Iancu de Hunedoara, Nr. 25, Sector 1
București, România

Oficiul de Reglementare a Jocurilor de Noroc, autoritatea slovacă responsabilă de sector (în România există echivalentul ONJN - Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc), a anunțat o „listă albă” pentru site-urile web cu operatorii autorizați, pentru a ajuta jucătorii să recunoască ofertele legale. Autoritatea are, de asemenea, un registru similar pentru site-urile web ilegale. În România există doar „black list” (AICI, detalii).

Dávid Lenčéš, directorul general al autorității, a subliniat inventivitatea operatorilor de pe piața gri și de pe cea neagră, într-o declarație în care explică alegerea unei noi liste de site-uri autorizate. „Blocăm un site web ilegal și se creează imediat altul. Creativitatea operatorilor nu cunoaște limite”, a spus Lenčéš.

„Adesea încearcă să motiveze jucătorii cu oferte de bonus convingătoare, imagini moderne, depuneri nelimitate, iar în cazul operatorilor străini, limba slovacă este perfectă. Dacă jucătorii nu verifică detaliile site-ului, este posibil să nu aibă niciun motiv să suspecteze că este vorba de conținut ilegal care operează în afara țării noastre. Cu toate acestea, jucând pe site-ul ilegal, ei se privează de posibilitatea de a-și obține câștigurile și protecția legală conform legilor în vigoare în Republica Slovacă”, a adăugat Lenčéš.

Lenčéš a continuat, explicând riscurile pe care le riscă un jucător când joacă cu un operator fără licență: „În secțiunea „site-uri legale” publicăm toate site-urile web licențiate. Aceasta înseamnă că toate celelalte care nu sunt incluse în această listă sunt ilegale. Cu o mai mare ușurință în obținerea de informații cu privire la legalitatea unui site web, semnalăm posibilitățile de a juca jocuri de noroc online, care se află sub controlul legislației slovace în vigoare”.

Pentru a fi incluse în listă, site-urile legale trebuie să respecte obligațiile stabilite de legea jocurilor de noroc. „Avem instrumente care permit supravegherea de la distanță. Dacă constatăm încălcări, există proceduri de sancționare, poate chiar eliminarea licenței”, a conchis Lenčéš.

Sancțiunile se aplică și celor care promovează site-uri ilegale ca afiliați și variază de la 50.000 EUR până la 250.000 EUR.