Casele de pariuri terestre din România au fost obligate să aplice o regulă dură și să lipească pe ușa agențiilor anunțul că nu mai permit accesul clienților în incintă fără actul de identitate asupra lor.

Două motive stau în spatele implementării prevederii. Primul este acela că, la un eventual control, jucătorii trebuie să facă dovada că au vârsta majoratului, minorii neavând voie să parieze sau să practice alte jocuri de noroc.

Apoi, în perspectiva înființării Registrului Unic al auto-excluderii, promis de autorități că va lua naștere până la finalul lunii martie acestui an (între timp, jucătorii au reclamat că legea promulgată de Iohannis și care nu are norme nu este respectată), fiecare unitate va fi obligată să dețină un aparat logat la ONJN, iar cei care sunt sunt excluși sau se auto-exclud nu le va fi permisă intrarea, după ce actul de identitate le va fi scanat.

Playresponsibly a intrat ieri, în jurul orei 12.30, în 3 case de pariuri din zona Chibrit, la un capăt al Bulevardului Ion Mihalache din Capitală. Acolo, 3 operatori, Superbet, Fortuna și Stanleybet, se întind pe o arie câțiva metri pătrați, aliniați pe același trotuar.

La Superbet, casiera s-a scuzat: „Îmi pare rău, s-a aprobat noua lege și nu aveți voie. De când este regula? De o lună!”.

La Fortuna, angajata de după ghișeu se juca sictirită pe telefonul mobil, în timp ce în unitate bătea vântul: „Nu vă pot lăsa înăuntru fără un act de identitate. Regulamentul acesta este de două săptămâni...o lună”.

La Stanleybet-ul vecin cu Fortuna, mesajul de întâmpinare a fost ferm formulat de operator: „Aveți buletinul la dumneavoastră? De 2-3 săptămâni nu mai aveți voie fără el în agenție”.

Anunț Superbet

sup
sup

Anunț Fortuna

fort
fort

Anunț Stanleybet

stanley
stanley