Ministerul Federal al Justiției are în vedere o revizuire a Codului Penal, reiese dintr-un document publicat recent. Ideea este de a abroga mai multe paragrafe care, printre altele, incriminează jocurile de noroc ilegale. În acest context, Asociația Germană de Mașini de Distracție a sărit ca arsă, luând atitudine.

Piața jocurilor de noroc ilegale din Germania crește într-un ritm alarmant, se estimează că una din trei aparate de jocuri de noroc este „la negru”, deci ilegală. Oamenii care ajung în aceste oferte ilegale joacă fără nicio protecție a jucătorilor sau a minorilor, fără limite de pariere și fără supravegherea personalului pregătit profesional.

Mai mult, intră cu ușurință în contact cu criminalitatea și ajung astfel într-un vârtej periculos. În plus, piața ilegală a jocurilor de noroc reprezintă o concurență injustă pentru companiile legale și obișnuite din industria germană a sloturilor.

La fel ca asociația, Joint Gaming Authority of the Land (GGL), comisarul guvernului federal pentru dependențe și probleme legate de droguri, Asociația Judecătorilor Germani (DRB) și sindicatul poliției (GdP) critică planurile Ministerului Federal al Justiției. Se avertizează în mod expres asupra creșterii în continuare a pieței negre din Germania.

Georg Stecker, purtătorul de cuvânt al asociației, subliniază: „Planurile Ministerului Federal al Justiției merg într-o direcție greșită. Avem nevoie de acțiuni decisive împotriva pieței ilegale a jocurilor de noroc, folosind mijloace eficiente.

Sunt incluse și articolele 284 până la 287 din Codul Penal,  versiunea în vigoare. Avem nevoie urgentă de o bună reglementare care să întărească furnizorii de servicii juridice. Pentru că lupta împotriva ilegalității este eficientă înainte de toate printr-o ofertă competitivă, suficient de disponibilă, orientată către nevoile companiilor de jocuri de noroc legale”.