Compania multinațională de jocuri de noroc 888 Holdings, prezent și în România, și-a publicat rezultatele financiare pentru 2023 și a anunțat o schimbare a numelui care va avea loc în curând. În urma schimbării la vârful companiei, aceasta se va numi Evoke Plc.

Potrivit documentului publicat în această săptămână, veniturile grupului au crescut cu 38% față de anul precedent, ajungând la 1,71 miliarde de lire sterline. Compania a raportat că profitul operațional brut ajustat (Ebitda) a crescut cu 41%, până la 308 milioane de lire sterline.

Cu toate acestea, ca și în cazul veniturilor, Ebitda din conturile corporative a scăzut cu aproape 1%, până la 308,3 milioane.

Pe parcursul anului, profiturile a 888 de companii (după impozitare) au scăzut cu 25%, până la 48 de milioane de lire sterline. Cu toate acestea, conturile companiei au arătat o reducere a pierderilor statutare în 2023 la 56 de milioane de lire sterline, comparativ cu pierderile de 125 de milioane de lire sterline în anul fiscal 2022.

Soldul real raportat de 888 este de 128 de milioane de lire sterline la 31 decembrie, combinat cu o facilitate de credit netrasă de 150 de milioane de lire sterline. Aceasta oferă „lichiditate totală de aproximativ 278 de milioane de lire sterline”.

Pe lângă publicarea rezultatelor pentru anul fiscal 2023, 888 a anunțat crearea unui „Nou Plan de Creare a Valorilor (VCP), condus de Per Widerström în calitate de CEO din octombrie 2023.

Widerström conduce o echipă de manageri, formată din șapte directori noi, însărcinați să efectueze o „resetare a modelului de operare al grupului, eliminând dublarea și ineficiența, îmbunătățind în același timp responsabilitatea, precum și generând aproximativ 30 de milioane de lire sterline în economii suplimentare de costuri anuale”.

Inițiativele vizează „piețele principale (Marea Britanie, Italia, Spania și Danemarca)”.

În VCP, 888 are în vedere schimbarea identității sale comerciale în Evoke Plc, un subiect care va fi prezentat investitorilor la Adunarea Generală anuală din 2024.