Fundația DMS, organizație non-guvernamentală și non-profit care se descrie ca fiind „dedicată dezvoltării durabile și educației ecologice”, a anunțat astăzi, într-un comunicat, că își începe oficial activitatea.
Organismul nou apărut transmite țării că se ocupă cu acțiuni caritabile, dezvăluindu-ne lumea nouă în care vor să-și transporte publicul afaceriștii brașoveni.
Căci „familia DMS” înseamnă frații Mihăiță și Dorin Doroftei și sateliții care gravitează în jurul lor, unele personaje cu pedigree infracțional.
În România de dincolo de fundație, Poliția îl caută de zor pe Mihăiță Doroftei, iar ONJN taxează cu amenzi ieșirile în decor pe care le constată la controalele făcute în sălile de joc marca Las Vegas.
Iar rivalii din domeniul în care frații Doroftei spun că nu vor să mai trăiască și au anunțat că se retrag (de fapt, au fost obligați de autorități să facă un pas în spate) nu-i scot din interlopi.
Mai exact, traficanți și proxeneți.
Promit să protejeze mediul și să ridice satele
Acesta fiind cele două lumi paralele, să revenim în universul DMS, unde Dorofteii promit că se fac băieți cuminți și grijulii cu tot ce îi înconjoară.
Aici ni se spune că „inițiativa lansată de familia Doroftei din Brașov se bucură de susținerea unei echipe de experți dedicați din diverse domenii, inclusiv energie verde, educație ecologică și agricultură sustenabilă.
Fiecare membru al echipei contribuie cu o expertiză unică, dar toți împărtășesc același scop: să facă din România un model de sustenabilitate pentru întreaga regiune. Fundația ȋși propune să conceapă și să implementeze soluții inovatoare pentru a transforma comunitățile și pentru a construi un viitor mai bun.
Fiecare proiect al Fundației DMS este gândit să aibă un impact real și sustenabil, contribuind la protejarea mediului și la bunăstarea comunităților. Fundația DMS este semnalul nostru privind importanța inițiativelor private în accelerarea tranziției către un mediu mai curat și un viitor durabil", este mesajul ferm al fondatorilor.
Misiunea Fundației DMS este de a implementa soluții durabile care să abordeze schimbările climatice, să promoveze educația ecologică și să sprijine dezvoltarea comunităților rurale din România.
Prin proiectele sale, Fundația își propune să implementeze surse de energie regenerabilă în zonele rurale și să dezvolte ferme ecologice, contribuind astfel la economia locală și la protecția mediului.
Susțin că au dat două milioane de lei pentru persoanele afectate de inundații la Galați
Mai doriți cuvinte mari? Comunicatul fundației nu duce lipsă.
„Lansarea Fundației DMS marchează un moment deosebit pentru noi. Prin investiții în energie regenerabilă și agricultură sustenabilă, vrem să contribuim la crearea unui viitor mai verde și mai echitabil pentru toți.
Eu și familia mea suntem complet dedicați acestei viziuni, iar proiectele noastre demonstrează angajamentul pentru o dezvoltare durabilă.
De-a lungul carierei noastre, am învățat că succesul adevărat constă în impactul pozitiv asupra societății, nu doar în cifre și profituri.
Alături de Fundația DMS, ne-am propus să punem în aplicare lecțiile învățate și să creăm un impact real, care să dăinuie dincolo de limitele afacerilor tradiționale. Pentru noi, această fundație este despre a face bine, despre a reda speranța și despre a construi un viitor mai verde pentru generațiile viitoare.
Este o chemare la acțiune pentru noi toți, oameni de afaceri, lideri și cetățeni, să ne asumăm un rol activ în protejarea mediului și sprijinirea comunităților care au nevoie de ajutor. Împreună, putem transforma provocările în oportunități și putem lăsa o moștenire valoroasă generațiilor care vin după noi”, a declarat Sorin Doroftei, cofondator al Fundației DMS.
La rândul său, Maria Doroftei, cofondator al Fundației DMS, a declarat: ,,Această zi reprezintă pentru noi, cei care suntem implicați în proiectele Fundației DMS, un pas extrem de important și, mai mult decât atât, este dovada implicării noastre în viața comunității și a țării.
Chiar dacă Fundația DMS nu fusese lansată oficial, ne-am alăturat ajutorării persoanelor afectate de inundațiile din județul Galați și am alocat, din fonduri proprii, două milioane de lei pentru achiziționarea de produse sanitare și de construcții, dar și pentru reconstruirea și construirea de locuințe pentru familiile greu încercate.
Ne dedicăm resursele și eforturile pentru a crea soluții durabile care nu doar să ajute mediul înconjurător, ci și să sprijine comunitățile locale, prin oferirea de noi oportunități și resurse. Ne dorim ca fiecare proiect să aibă un impact real”.