Visul lui Daniel Negreanu s-a împlinit: a câștigat Campionatul jucătorilor de poker - ediția 2024 și a pus mâna pe suma de 1,1 milioane de dolari, precum și pe a cincea brățară WSOP.

Canadianul cu origini românești a triumfat astfel în cel mai dificil și prestigios turneu al World Series of Poker din Las Vegas.

Daniel Negreanu câștigă astfel turneul turneelor, socotit cel mai complet și dificil din lume, cu un buy in de 50.000 de dolari și cu o masă plină de campioni. Campionatul Jucătorilor de Poker din 2024 de la World Series of Poker a fost adjudecat cu multe eforturi de Daniel.

Negreanu pune mâna pe o frumusețe de premiu, în valoare de 1.178.703 USD, a cincea brățară de aur ca campion mondial și un salt nebun în clasamentul Jucătorul Anului, datorită celor 1.198 de puncte puse în joc pentru primul loc.

De aproape 15 ani, Daniel Negreanu face legea la World Series of Poker. „Este într-adevăr o mare ușurare”, le-a spus Negreanu celor de la WSOP. „M-am clasat pe locul secund de atâtea ori și a fost frumos că lucrurile au mers bine la această masă finală”, a spus Negreanu, după ce l-a învins pe Bryce Yockey în decisiv.

De când acest eveniment a fost introdus pentru prima dată în calendarul WSOP în 2006, profesioniștii din poker l-au considerat testul suprem de îndemânare și de rezistență. Negreanu a jucat primul eveniment și de atunci a revenit în fiecare an.

A devenit turneul lui preferat. „Există un eveniment în lume la care vreau să joc mai mult decât oricare altul și pe care mi-am dorit să câștig mai mult decât oricare altul", spunea Negreanu.

„Evident, Main Event este special într-un mod diferit, dar acesta este alcătuit din cei mai buni jucători din lume, un teren plin de profesioniști”, adăuga canadianul cu părinții născuți în Iași.

Alături i-a stat soția Amanda. „Este prima dată când vine aici de când ne-am mutat”, a spus Daniel.

Dezamăgire a fost pentru Chris Brewer care trebuie să se „mulțumească” cu 519.000 de dolari, după ce a dominat turneul, dar a terminat pe 3.

Poker Players Championship - Rezultat final

1 Daniel Negreanu / Canada / 1.178.703 USD

2 Bryce Yockey / Statele Unite ale Americii / 768.467 USD

3 Chris Brewer / Statele Unite ale Americii / 519.158 USD

4 Dylan Smith / Statele Unite / 363.914 USD

5 David Benyamine / Franța / 265.054 USD

6 Jeremy Ausmus / Statele Unite / 200.896 USD

7 Phil Ivey / Statele Unite / 158.719 USD