Începând cu 1 ianuarie 2025, furnizorii de jocuri de noroc trebuie să aibă o licență eliberată de autoritatea daneză, pentru a putea oferi operatorilor pariuri online și cazinouri.

Autoritatea daneză pentru jocuri de noroc va accepta cereri de licență începând cu 1 septembrie 2024. Formularele care vor fi utilizate în aplicații au fost deja publicate pe site-ul web al Autorității daneze pentru jocuri de noroc.

Instituția cere ca jocurile, platforma de jocuri, procedurile de afaceri și sistemele de afaceri ale furnizorilor de jocuri de noroc să fie testate și inspectate în conformitate cu programul de certificare de către o companie de testare acreditată.

Autoritatea daneză pentru jocuri de noroc lucrează la finalizarea unei noi versiuni a programului de certificare pentru pariuri online și cazinouri.

În noua versiune, cerințele actualului program de certificare sunt împărțite astfel încât să fie clar de ce sunt responsabili operatorul de jocuri de noroc și furnizorul de jocuri de noroc.

Noua schemă de certificare este de așteptat să fie consultată la jumătatea lunii iulie. Programul de certificare va intra în vigoare la 1 ianuarie 2025 și, de la această dată, vor fi disponibile și rapoarte standard actualizate.

În ceea ce privește posibilitatea de a solicita o licență ca furnizor de jocuri de noroc, autoritatea daneză lansează un nou portal pentru gestionarea certificatelor. Portalul este programat să devină operațional la 1 octombrie 2024.

Solicitanții aparținând furnizorilor de jocuri de noroc vor primi informații de conectare la portalul de jocuri, după care vor putea să încarce informații despre jocuri și certificate pe portal, ca parte a procesului de aplicare.

Începând cu 1 iulie 2025, va fi obligatorie utilizarea noului program de certificare. Toate prevederile anterioare au fost comunicate Comisiei Europene și sunt sub observație până în septembrie 2024.

În România, licența este obținută de operator prin depunerea unui dosar la Direcția Generală de Autorizare Jocuri de Noroc, fie la Registratură. ONJN nu deține un sistem informatizat pentru depunererea în format electronic a documentelor.